Συνελήφθη ο μαθητής που μαχαίρωσε τον 15χρονο


Στο Aστυνομικό Tμήμα Αμαλιάδας κρατείται ο 16χρονος μαθητής, ο οποίος μαχαίρωσε έναν 15χρονο συμμαθητή του, το πρωί, σε λύκειο της πόλης. Ο 16χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία
λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμαλιάδας, ύστερα από λογομαχία μεταξύ των δύο μαθητών, στη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος.

Ο 15χρονος μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα στην πλάτη και το χέρι, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η υγεία του. Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκε στον 15χρονο ύστερα από παρεξήγηση για μια κοπέλα, ενώ όπως υποστηρίζουν οι συμμαθητές του και όσοι τον γνώριζαν, συνήθιζε να προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα δυο φορές και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε κι έβαλε τα χέρια του. Από ό,τι γνωρίζω το άλλο παιδί πρέπει να έχει πρόβλημα με ναρκωτικές ουσίες , είναι μια ομάδα στην Αμαλιάδα και θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού . Επειδή ο αδερφός μου δεν θέλει να είναι στην ομάδα τους και να ασχολείται με τέτοια πράγματα, του επιτέθηκαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα. Ο αδερφός μου έχει τραύματα στην πλάτη από μαχαιριές, πηγαίνουμε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουμε τρελαθεί και εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί πονάει πολύ», είπε στο protohema.gr ο αδερφός του θύματος, Χρήστος. 

«Είναι ένα λυπηρό φαινόμενο στη σχολική κοινότητα» σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Hλείας Βασίλης Δημητρέλλος, μιλώντας  στο ilialive.gr. Όπως ανέφερε ζήτησε από το διευθυντή του σχολείου να ενημερώσει για το περιστατικό την Εισαγγελία Αμαλιάδας, ενώ επισήμανε πως η Διεύθυνση προσανατολίζεται στη χρήση υποστηρικτικών δομών για τους μαθητές με ψυχολόγο και κοινωνιολόγο. Αναφερόμενος στα αιτία της διαμάχης ο κ. Δημητρέλλος, δήλωσε «… ακούγονται διάφορα για τα αίτια και δεν θέλω να σταθώ σε φήμες…». 

https://www.ant1news.gr