Ένα τσουνάμι και ένα ατύχημα της Τζάνετ Τζάκσον οδήγησαν στη δημιουργία του You Tube!Μπορεί σήμερα να είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για τους νεότερους, να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς You Tube, αλλά έχετε ιδέα πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

Οι ιδρυτές της δημοφιλούς πλατφόρμας Chad Hurley, Steve Chen και Jawed Karim ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο «σχέδιο» του Youtube το 2004.

Οι αφορμές που οδήγησαν το δημιουργικό τρίο στην απόφαση αυτή ήταν δύο. H πρώτη ήταν το Τσουνάμι που έπληξε τον Ινδικό Ωκεανό το 2004 και η δεύτερη ήταν το ατύχημα που είχε η Janet Jackson επί σκηνής, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της με τον Justin Timberlake στο ημίχρονο του τελικού του Super Bowl την ίδια χρονιά.

Οι φωτογραφίες από το συγκεκριμένο συμβάν έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά, σύμφωνα με τον Jawed Karim, ήταν πολύ δύσκολο να βρει κάποιος βίντεο και από αυτό το ατύχημα αλλά και από το τσουνάμι.

Έτσι οι τρεις ιδρυτές του Youtube αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία του, δίνοντας έτσι βήμα σε απλούς χρήστες αλλά και σε αυτόπτες μάρτυρες σημαντικών γεγονότων, να ανεβάζουν τα δικά τους ντοκουμέντα.


Πηγές: mad.tv, thestival.gr