Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φθινόπωρο με εξεταστικές (Novartis, ΔΕΗ, capital control);


Είναι πιθανόν να μας βρει ο χειμώνας με 3 εξεταστικές σε εξέλιξη ή υπό συγκρότηση; «Δεν είναι και απίθανο» απαντά αρμόδια κυβερνητική πηγή η οποία θεωρεί πως τα δεδομένα που
κατατείνουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι δύσκολο να αλλάξουν, τουλάχιστον στην περίπτωση της Novartis και των capital control (εξαμήνου διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ).
Το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης βέβαια είναι μια περίπτωση που θα λειτουργήσει ως εφεδρεία σε περίπτωση που επιλεγεί η μετωπική με την αντιπολίτευση και προφανώς είναι σε συνάρτηση και με πολιτικά δεδομένα. Η υπόθεση της ΔΕΗ συναρτάται προφανώς από τις εξελίξεις στην επιχείρηση και τα αποτελέσματα της έκθεσης που θα παραδοθεί για τα οικονομικά της στις 24 Σεπτεμβρίου(  έκθεση του επίσημου ορκωτού ελεγκτή της Ernst & Young που θα δημοσιευτεί την 24η Σεπτεμβρίου 2019 και πρέπει να μην περιλαμβάνει παρατήρηση για την βιωσιμότητά της εταιρείας). Αν τεθεί θέμα βιωσιμότητας, τότε είναι όλα ανοιχτά.
 Novartis
Για την Novartis τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς η απόφαση έχει ληφθεί: Εφόσον η δικογραφία (για τους χειρισμούς στην υπόθεση, εισαγγελικούς και πολιτικούς) φτάσει στη Βουλή, τότε θα τεθεί ξεκάθαρα θέμα εξεταστικής. Άλλωστε αυτή είναι ουσιαστικά η μοναδική αποκωδικοποίηση της κλήτευσης  ως μαρτύρων των πολιτικών προσώπων που κατήγγειλαν μεθοδεύσεις καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελής που μιλάει για το ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην «πολιτική στόχευση» της υπόθεσης.Όπως είναι γνωστό οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί στον Άρειο Πάγο διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση που στρέφονται και τα των συναδέλφων του που χειρίστηκαν την υπόθεση (ερευνώνται και αντίθετες από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, κατά εκείνου).
Η πορεία είναι μονόδρομος
Παράλληλα ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως και μόνο η αναφορά στην πιθανή εμπλοκή ενός πολιτικού προσώπου από την προηγούμενη κυβέρνηση (ή από αλλού) στην υπόθεση, αυτομάτως στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μάλιστα η πορεία αυτή είναι μονόδρομος.  Και εκεί βέβαια θα αποφασιστεί αν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή.
Πάντως πολιτικά θεωρείται δεδομένη η βούληση κυρίως του Αντώνη Σαμαρα (με τη γνωστή φράση «θα τους πάω μέχρι τέλους»), του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και του Γιάννη Στουρνάρα η υπόθεση να ερευνηθεί. Ίδια βούληση έχει εκφράσει και ο Παν. Πικραμμένος όσο και ο Ευαγ. Βενιζέλος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια