Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δυτική Αττική: Τα κοσμήματα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και οι μαξιλαροθήκες


Τα μέλη της συμμορίας που αποτελείτο από πέντε άτομα ρήμαξαν τουλάχιστον 27 σπίτια από τα Λιόσια μέχρι την Κόρινθο μέσα στο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα από τον Μάιο μέχρι και την
Κυριακή, ημέρα κατά την οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., των Τ.Α.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν επιχείρηση σε δύο καταυλισμούς ΡΟΜΑ και συνέλαβαν δύο εξ αυτών.

Η λεία τους υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Είχαν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στις διαρρήξεις και ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν ώστε να φέρνουν σε πέρας το έργο τους.
 

Ένας από τους συλληφθέντες ηλικίας 27 ετών αποφυλακίστηκε πριν λίγους μήνες καθώς είχε καταδικαστεί για ανάλογα αδικήματα και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε μαζί με τους συνεργούς του τις διαρρήξεις.

 Παρακολουθούσαν τα σπίτια και έμπαιναν σε αυτά όταν έλειπαν οι ιδιοκτήτες, συνήθως τις ώρες που γινόταν η αλλαγή της βάρδιας των αστυνομικών. Ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ακόμη κι αν υπήρχε συναγερμός, είτε έκοβαν τα καλώδια είτε τον έβαζαν τη σειρήνα σε ένα κουβά με νερό.
 

Έμπαιναν στα σπίτια παραβιάζοντας τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες αλλά δεν έκαναν τα πάντα άνω κάτω. Έψαχναν σε συγκεκριμένα σημεία που υπέθεταν πως θα έβρισκαν χρήματα ή κοσμήματα τα οποία και έβαζαν σε μαξιλαροθήκες που έβρισκαν στα υπνοδωμάτια
 

Χρησιμοποιούσαν πάντα αυτοκίνητα που είχαν μεγάλη ιπποδύναμη και μπορούσαν να ξεφύγουν από τα περιπολικά σε περίπτωση καταδίωξης. Ένα από αυτά το αγόρασαν με τα λεφτά από μία διάρρηξη.
 
 

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα μέλη της συμμορίας να εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις στην Δυτική Αττική.
 
 
Σπύρος Λεβειδιώτης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια