Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταδίκη των νεοναζιστών με προεκτάσεις…

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας δε δέχτηκε την αθωωτική εισαγγελική πρόταση και με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε τους νεοναζιστές της ΧΑ για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο». Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία έχει προεκτάσεις που αφορούν τη μεγάλη δίκη των νεοναζιστών, που έχει μπει στην τελική της φάση.
 
Από τους εννιά κατηγορούμενους καταδικάστηκαν οι εφτά, μεταξύ των οποίων δύο από τα γκεσέμια του εγχώριου νενοναζισμού, ο Λαγός και ο Μίχος.
 

Οι Μπαρέκας, Γαλανάκης, Αγιοβλασίτης, Σταμπέλος και Καλπιτζής, που είναι κατηγορούμενοι και στη μεγάλη δίκη των νεοναζιστών, καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Οι τέσσερις πρώτοι καταδικάστηκαν σε συνολική φυλάκιση 11 μηνών (κατά συγχώνευση) και ο τελευταίος (υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό) σε συνολική φυλάκιση 5 μηνών (κατά συγχώνευση), επειδή του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Σημειωτέον ότι η εισαγγελέας, που είχε προτείνει την αθώωση όλων των νεοναζιστών, πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όλους, όμως το δικαστήριο απέρριψε την πρότασή της για τους τέσσερις πρώτους.
 
 

Οι Λαγός και Μίχος καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε φυλάκιση 8 μηνών ο καθένας.
 
 
Ενόψει αυτής της απόφασης, πρέπει να σημειωθούν τα εξής.

1. Η κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με την οποία καταδίκασε τους χρυσαυγίτες το δικαστήριο, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη για τον εγκληματικό χαρακτήρα της νεοναζιστικής συμμορίας, η οποία προσπαθεί να εμφανιστεί σαν… νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.

2. Η καταδίκη των Λαγού και Μίχου για ηθική αυτουργία στην εγκληματική δράση του τάγματος εφόδου αποτελεί οδοδείκτη γι’ αυτό που πρέπει να γίνει στη μεγάλη δίκη με όλους τους τέως βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος (συμπεριλαμβανόμενου του φίρερ Μιχαλολιάκου). Ως γνωστόν, ο φίρερ και οι τότε βουλευτές του δεν αντιμετωπίζουν κατηγορία ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις απόπειρες δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων και των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ! Επειδή κατά τη διάρκεια της πολύχρονης ακροαματικής διαδικασίας αποδείχτηκε καθαρά ότι τίποτα δε γινόταν χωρίς άνωθεν εντολή, ότι τα τάγματα εφόδου δρούσαν με εντολές οι οποίες έφταναν σ’ αυτά μέσω μιας ιεραρχίας στρατιωτικού τύπου, στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο φίρερ, ότι η εγκληματική-δολοφονική δράση δεν ήταν κάποια παρέκκλιση αλλά βασικό συστατικό της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας και δράσης της ΧΑ, το δικαστήριο οφείλει -κατά τη γνώμη μας- αφού καταδικάσει τους νεοναζιστές κατά το κατηγορητήριο, να στείλει το φάκελο της δικογραφίας και τα πρακτικά του στην Εισαγγελία Εφετών για περαιτέρω ποινική διερεύνηση ως προς το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας (Παύλος Φύσσας) και των αποπειρών ανθρωποκτονίας (αιγύπτιοι ψαράδες και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ).

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια