Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΜΕΝΣ: Μη Καταβολή Οικονομικής Αποζημίωσης Υπηρεσιών

Έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ: Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με έγγραφο που της
κοινοποίησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ), έγινε αποδέκτρια της έντονη δυσαρέσκειας συναδέλφων στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, που για άγνωστους λόγους, στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους, όταν μάλιστα αυτό παρέχεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
                                                                     
Συγκεκριμένα, το (α) σχετικό, καθορίζει την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Η παραπάνω αποζημίωση όμως, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν έχει χορηγηθεί στα στελέχη του Στρατού Ξηράς από 01/01/2018 έως και σήμερα.
Η καθησυχαστική απάντηση (γ σχετικό) του τέως ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκη, ότι έχουν δοθεί οδηγίες για την καλύτερη διευθέτηση του θέματος, στην σχετική επερώτηση του κ. Μάνου Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Υφυπουργού Τουρισμού (β σχετικό), αποδείχτηκε κενή περιεχομένου, στερούμενη ουσιαστικής διάθεσης εναρμόνισης του υπουργείου με τα θεσμοθετημένα και απαξιώνοντας τα στελέχη που προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους ακόμη και τις ημέρες που δεν εργάζεται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.
   Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα
Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ όπως το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη, θα συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών, αλλά θεωρεί αδιανόητο να μην εφαρμόζονται οι ήδη θεσμοθετημένες παροχές κατατάσσοντας τους εργαζόμενους του κλάδου μας σε εργασιακό δυναμικό δεύτερης κατηγορίας. Αναμένουμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ως ελάχιστη αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα ανωτέρω στελέχη, γνωρίζοντας ότι η σημερινή ηγεσία του Στρατού Ξηράς έχει αποδείξει το πόσο αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις ανησυχίες του προσωπικού της.
      
 Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού Ασμχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλ. 6983515236.
 Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.
Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
Επγός (ΥΔΚ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια