Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μόνιμη διμοιρία ΜΑΤ στο Αγρίνιο - Ποιες άλλες ειδήσεις έβγαλε ο Γερακαράκος στη ΓΣ της Ένωσης Ακαρνανίας

Με μεγάλη συμμετοχή αστυνομικών υπαλλήλων της Α.Δ. Ακαρνανίας, αξιωματικών και συνδικαλιστών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη το απόγευμα, στο Αστυνομικό Μέγαρο
Αγρινίου, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας. Στη συνέλευση μάλιστα συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Πανταζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Μαυραγάνης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πετσίνης.
Τόσο ο κ. Γερακαράκος όσο και ο κ. Πανταζής, ενημέρωσαν εκτενώς το προσωπικό για τις διεκδικήσεις του κλάδου, με κυρίαρχα ζητήματα το μισθολόγιο, το ασφαλιστικό και το αίτημα για αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο.
Από αριστερά, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Πανταζής, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Χρήστος Μαυραγάνης
Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δήλωσε στη «Σ»:
«Ηρθαμε στο Αγρίνιο για να ενημερώσουμε το προσωπικό πάνω σε όλα τα ζητήματα που τρέχουν και απασχολούν τον κλάδο μας, όπως το μισθολογικό. Ακόμη ένα μισθολόγιο «βγαίνει» πάει στην ολομέλεια ως άκυρο και αντισυνταγματικό. Υπάρχει το ζήτημα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του αστυνομικού εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Επαναφέραμε το ζήτημα και θεωρούμε πως θα κλείσει με επιτυχία. Είμαστε το μοναδικό κράτος με 130 νεκρούς αστυνομικούς που ακόμη δεν έχει νομοθετήσει ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο, όπως επίσης του Πυροσβέστη και του Λιμενικού. Θα ενημερώσουμε τους αστυνομικούς της Α.Δ. Ακαρνανίας για το ασφαλιστικό, καθώς υπάρχει μεγάλη αγωνία μιας και η νομοθεσία αλλάζει συχνά, όπως και ο σχεδιασμός της νέας κυβέρνησης. Υπάρχουν επίσης και πολλά θεσμικά ζητήματα για τα οποία θα κουβεντιάσουμε. Σημαντικό είναι πως στα τέλη του Οκτώβρη, διοργανώνουμε το συνέδριο όλων των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών στην Ελλάδα. Θέλουμε η φυσική ηγεσία να δει πως δουλεύει η Ευρώπη, γιατί στον τομέα μας είμαστε ευρωπαϊκό κράτος μόνο στην ονομασία και όχι στους κανόνες. Θέλουμε να ενημερωθούν όλοι οι αστυνομικοί ώστε να έχουν το κίνητρο και τη διάθεση για νέους αγώνες με «αιχμή του δόρατος» το ζήτημα της επικινδυνότητα της δουλειάς μας. Θα δούμε και θα πράξουμε ανάλογα με τις κινήσεις της κυβέρνησης. Με αφορμή την ενημέρωση και την παρουσία μας στο Αγρίνιο, θα δούμε τι γίνεται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και με το προσωπικό της αστυνομίας στο Αγρίνιο και γενικότερα της Α.Δ. Ακαρνανίας. Τα ζητήματα αυτά οι πολίτες θα τα βρουν μπροστά τους και γι’ αυτό πρέπει μαζί με την Ένωση να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και τις διεκδικήσεις σε προσωπικό, περιπολικά και συχνότερες περιπολίες. Εμείς θα είμαστε εδώ ώστε αν οι πιέσεις μας δεν φέρουν αποτέλεσμα να συμμετάσχουμε και να πρωτοστατήσουμε σε κινητοποιήσεις».
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα συσταθεί μόνιμη διμοιρία ΜΑΤ στο Αγρίνιο, έτσι ώστε να μην αποδυναμώνονται Υπηρεσίες και Τμήματα για τη στελέχωσή της σε πορείες και γήπεδα, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό ένα αίτημα ετών των συνδικαλιστών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται στην Α.Δ. Ακαρνανίας ικανός αριθμός αστυνομικών στο πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού καθώς και ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας βράβευσε την θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice και τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ των αστυνομικών της τοπικής αστυνομίας, με αφορμή διακρίσεις που έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα, ενώ προσφέρθηκαν και σχολικά είδη στα «πρωτάκια» παιδιά των αστυνομικών.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια