Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΝΑ Aττικής: Διαλύονται τα Αστυνομικά Τμήματα

Ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Η νέα πολιτική ηγεσία γνωρίζοντας πολύ καλά τον χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, άμα τι ανάληψη των καθηκόντων της, εξήγγειλε
σειρά μέτρων για την ενίσχυση και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο την ενίσχυση της δίκυκλης Αστυνόμευσης, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, καθώς και στην ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α.
Όμως οι προαναφερόμενες υπηρεσίες, ενισχύθηκαν με την μετάθεση Διακοσίων Εξήντα Έξι (266) Αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αττικής, δηλαδή από τις μάχιμες υπηρεσίες.
Το κύτταρο της Αστυνομίας που είναι τα Αστυνομικά Τμήματα, καθώς είναι οι Υπηρεσίες που ο πολίτης γνωρίζει και πρώτα προστρέχει σε αυτές, αποψιλώνοντας εκ νέου το ήδη μειωμένο μάχιμο προσωπικό.
Συγκεκριμένα για την περιφέρεια της Ν/Α Αττικής, η οποία ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει εκατομμύρια λουομένων και τους χειμερινούς μήνες παρουσιάζει αύξηση των δεικτών εγκληματικότητας, λόγω των αραιοκατοικημένων περιοχών και των πολλών μικρών οικισμών, η αστυνόμευση της περιοχής απαιτεί αυξημένο αριθμό προσωπικού, παρά ταύτα η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής αποψιλώνεται συνεχώς από προσωπικό, φτάνοντας στο σημείο να υπολείπεται κατά 40% της οργανικής της δύναμης και σαν να μην φτάνει αυτό, καθημερινά διατίθενται δεκάδες Αστυνομικοί προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων με διαταγή της Γ.Α.Δ.Α.
Αυτό έχει σαν συνέπεια να δημιουργούνται ανυπέρβλητες υπηρεσιακές δυσχέρειες, με αρνητικά αποτελέσματα στην Αστυνόμευση της περιοχής, καθώς και στην ενίσχυση και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Επιπλέον το εναπομείναν προσωπικό καταπονείται υπέρμετρα, καθώς, επιδεινώθηκαν περαιτέρω οι συνθήκες εργασίας του, εργαζόμενοι από νύχτα σε νύχτα με κομμένες τις ημερήσιες αναπαύσεις.
Η προθυμία, ο ζήλος και το φιλότιμο του μάχιμου Αστυνομικού έχει εξαντληθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσμενείς συνέπειες και στην αποδοτικότητά του.
Απαιτούμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία επιτέλους να δει την πραγματικότητα και να ενισχύσει άμεσα με προσωπικό τις Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής, παράλληλα σταματώντας την διάθεση προσωπικού από αυτές, προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια