Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απώλεια βάρους και διαβήτης: Τι υποστηρίζει νέα έρευνα;



Η απώλεια αρκετών κιλών μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα του προδιαβήτη ή του διαβήτη, σε σημείο που κάποιες φορές να μη χρειάζεται πλέον να ακολουθείται φαρμακευτική αγωγή.

Για το λόγο αυτό, οι ασθενείς με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2 συχνά ενθαρρύνονται να χάσουν βάρος.

Τώρα, πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ δείχνει ότι η απώλεια, ακόμα και λίγων κιλών, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, που είναι πιο συχνές επιπλοκές του διαβήτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη μεταβολή βάρους σε 725 άτομα που είχαν πρόσφατα διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2. Οι συμμετέχοντες μέτρησαν το βάρος τους τη στιγμή της διάγνωσής τους και στη συνέχεια ένα χρόνο αργότερα.

Τα άτομα που έχασαν τουλάχιστον το 5% του βάρους τους το χρόνο μετά τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2, είχαν 48% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου μετά από δέκα χρόνια, σε σύγκριση όσους διατήρησαν το ίδιο βάρος.

Τέλος, οι άνθρωποι που έχασαν βάρος, είχαν επίσης σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης ένα χρόνο μετά τη διάγνωση σε σύγκριση με άτομα που διατηρούσαν το βάρος τους σταθερό.


Πηγή: healthweb.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια