Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα της ΚΕΘΑ για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Διαβάστε την ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα
Πλησιάζουν τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει να κτίζει το “νέο” πρόσωπο της στο πλαίσιο της καθιερωμένης φιέστας με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Ο ελληνικός λαός βέβαια, δεν έχει τίποτα να περιμένει, ούτε από το υποτίθεται νέο κυβερνητικό πρόσωπο, ούτε από τέτοιου είδους φιέστες. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από πανηγύρια που στήνονται δήθεν για να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης του.

Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ, ακολουθήθηκε η γραμμή «ότι το κράτος έχει συνέχεια». Μια συνέχεια όμως, αντίθετη προς τα συμφέροντα του λαού και «φιλική» προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η κυβερνητική πολιτική που θα ξεδιπλώσει η ΝΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, φάνηκε με τα  πρώτα  πέντε νομοσχέδια που έσπευσε να ψηφίσει μέσα στο κατακαλόκαιρο με συνοπτικές διαδικασίες (μάλιστα τα τρία με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» και ένα με τη διαδικασία του «επείγοντος»).

Θα προβάλλουν για μια ακόμα φορά στο λαό, το παραμύθι της κοινωνικής ευημερίας, με δήθεν μέτρα οικονομικής ανακούφισης όταν έχουν ήδη προδιαγράψει το εφιαλτικό του μέλλον, δεσμευόμενοι να στηρίζουν τα προαπαιτούμενα εφαρμόζοντας στο ακέραιο όλους τους μνημονιακούς νόμους και τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, με φοροληστείες και περικοπές για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι οι φιέστες αυτές πάντα στήνονται  πάνω στη λεηλασία των δικών του δικαιωμάτων, πάνω στην εξαθλίωση του.

Η πραγματικότητα της «βιώσιμης» ανάπτυξης που λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν διαφέρει καθόλου από τη «δίκαιη» ανάπτυξη που βιώσαμε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, η στήριξη στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος, ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για το κεφάλαιο. Απαιτούν δηλαδή και πριν και τώρα τσάκισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου και αυτό, η ΝΔ δείχνει τη πρόθεση της να το υπηρετήσει πιστά, με το δόγμα «νόμος και τάξη» σε όλα τα επίπεδα.

Το «σύγχρονο επιτελικό κράτος», ο «νέος τρόπος διακυβέρνησης» που διαφημίζει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, θέλει να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Όμως, μόνο για να προχωράνε γρήγορα οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και για να ενισχύεται η κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί βλέπουμε από τώρα, το ίδιο αυτό «σύγχρονο επιτελικό κράτος», να σέρνεται επιλεκτικά όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, όπως το να πάρει άμεσα και επαρκή μέτρα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, ή όταν πρόκειται να διασφαλίσει την προστασία του λαού από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζονται και προβάλουν μετά την άρση περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, τα γνωστά capital controls, δεν αρκεί. Γιατί, δεν είναι «κανονικότητα» η οξυμένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, με τους πλειστηριασμούς, με το ασφαλιστικό στα χέρια ιδιωτών, με αντεργατικές ανατροπές, με περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν είναι «κανονικότητα» η παρουσία της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη μέσα στην επικράτειά μας, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων, προετοιμάζεται και για τον 2ο γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Στο πλαίσιο του οποίου θα υπογραφεί, όπως φαίνεται από δηλώσεις αξιωματούχων, μια νέα συμφωνία, σε αντικατάσταση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» του 1990, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και για τους γειτονικούς λαούς.

Πρέπει να τους δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται. Να τους δείξουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά μας ανήκει.

Γιατί έχουμε καθήκον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να επιλέξουμε το συλλογικό δρόμο διεκδίκησης και να αγωνιστούμε μαζί με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους για τη δική μας «κανονικότητα».

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την 7 Σεπτέμβρη 2019 και ώρα 18:00 στο συλλαλητήριο συνδικάτων και οργανώσεων,  στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

3/9/2019

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια