Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιο είδος άσκησης μπορεί να «νικήσει» την παχυσαρκία;



Συγκεκριμένα είδη άσκησης συνδέει μία νέα μελέτη με τη μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας, σε άτομα με γενετική προδιάθεση.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «PLOS Genetics», οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα σχετικά με το σωματικό βάρος, το ποσοστό σωματικού λίπους και τις συνήθειες άσκησης, από 18.424 ενήλικες, ηλικίας 30-70 ετών.

Συνολικά, το τζόκινγκ φάνηκε να είναι το καλύτερο είδος άσκησης για την αποτελεσματική ρύθμιση του σωματικού βάρους σε άτομα με γενετική προδιάθεση εμφάνισης παχυσαρκίας. Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα και για το περπάτημα, την ορειβασία, ορισμένα είδη χορού και τη γιόγκα μεγάλης χρονικής διάρκειας. Αντίθετα, η ποδηλασία και η κολύμβηση δεν συσχετίσθηκαν με πρόληψη της παχυσαρκίας σε άτομα με γενετική προδιάθεση.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, τα παραπάνω ευρήματα δείχνουν ότι η επίδραση των γονιδίων παχυσαρκίας μπορεί να μετριαστεί από διάφορα είδη άσκησης, όπως έχουν δείξει στο παρελθόν και άλλες μελέτες.


Πηγή: neadiatrofis.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια