Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γεραπετρίτης: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία


Κατηγορηματικός ήταν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στη στρατιωτική θητεία και στις διάφορες αναφορές και «σενάρια» που κυκλοφορούν τελευταία για το ενδεχόμενο αύξησης της.

 

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, εντούτοις δεν σταμάτησε η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που ο Υπουργός Επικρατείας ήθελε να διευκρινίσει.

 

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές σε ό,τι αφορά την στρατιωτική θητεία, βάζοντας «τέλος» στα όσα σενάρια και «φήμες» κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.

 

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς».

 

Τι είχε δηλώσει ο ΥΕΘΑ

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη Ιουλίου, ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις για την στρατιωτική θητεία, όταν και είχε δηλώσει πως «αυτή την ώρα δεν τίθεται θέμα αύξησης στρατιωτικής θητείας»

 

Ωστόσο, είχε τονίσει ότι υπάρχει μια εσωτερική συζήτηση στο ΥΠΕΘΑ, που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως όσο ο ίδιος, ως πολιτική ηγεσία δεν έχει μια πρόταση, δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εξαγγελία πολιτικής, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο εξαρτάται από τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσωπικό.

 

Για να μην αφήσει περιθώρια παρανόησης, ο ΥΕΘΑ είχε ξεκαθαρίσει πως αν δεν έχει από την στρατιωτική ηγεσία τις ανάλογες προτάσεις, τότε δεν ανοίγεται θέμα για το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, ενώ είχε προσθέσει πως περιμένει τις εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και στη συνέχεια θα τις εξετάσει μαζί με τον ΥΦΕΘΑ Στεφανή και τον Γενικό Γραμματέα, για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.


πηγή: onalert.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια