Πάλι... ανακάλυψαν παρακρατικούς σε πορεία - Η αλήθεια είναι μία


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διάφορες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τη Θεσσαλονίκη και την εκεί κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων για τα μέτρα τάξης. Σε αυτές τις φωτογραφίες
έχουν απαθανατίσει άνδρες με πολιτικά, σακίδια πλάτης, κουκούλες και μαντίλια στο πρόσωπο.
Αυτοί με την πολιτική περιβολή είναι δίπλα σε διμοιρία των ΜΑΤ, με τα στελέχη της οποίας φαίνεται να συνομιλούν και για κάποιους να λαμβάνουν οδηγίες.
Όσοι δημοσιεύουν τις φωτογραφίες αφήνουν υπονοούμενα για την ταυτότητα των... πολιτών, για το εάν είναι παρακρατικοί...
Αλήθεια, ποιος έχει κατέβει σε περισσότερες από δύο πορείες στη χώρα τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρει ότι έτσι κυκλοφορούν τα στελέχη της Ασφάλειας; 
Ποιος δεν γνωρίζει ότι στην Ασφάλεια φορούν πολιτικά ρούχα και όχι στολή;
Γιατί έχουν σακίδια; Γιατί εκεί βάζουν τα προσωπικά και υπηρεσιακά είδη.
Γιατί δεν χρησιμοποιούν τσαντάκια μέσης, όπως στο παρελθόν; Γιατί έτσι κάνουν "μπαμ" από χιλιόμετρο. Γιατί στο παρελθόν όποιον έβλεπαν με τσαντάκι μέσης ξεκινούσαν αμέσως είτε να τον βρίζουν είτε να τον κυνηγούν και έτσι δόθηκε μία... σύσταση από το Αρχηγείο (εδώ και χρόνια) να μην τα χρησιμοποιούν.
Γιατί φορούν κουκούλες και μαντίλια; Γιατί είναι "μυστικοί" κι αν όχι τη δεδομένη στιγμή, λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις και έρευνες που τα πρόσωπά τους δεν πρέπει να είναι γνωστά. Γιατί δεν θέλουν να ξέρουν στη γειτονιά τους τί δουλειά κάνουν. Όχι γιατί ντρέπονται, αλλά γιατί δεν ξέρουν ποιος μένει δίπλα τους.
Θέλετε να αποδεχθούμε ότι υπάρχει παρακράτος;
Ας το αποδεχθούμε.
Πρέπει να συμφωνήσουμε, όμως, ότι το παρακράτος λειτουργεί πονηρά, δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο αλλά δρα στο παρασκήνιο και σίγουρα δεν παίρνει εντολές από τον τελευταίο αστυφύλακα και διμοιρίτη των ΜΑΤ.

Μανώλης Ασαριώτης