Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μειωμένες οι ποινές για την χασισοφυτεία - "μαμούθ" στο Αντισκάρι Ηρακλείου

Εκδόθηκε νωρίτερα την Τετάρτη η απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης που αφορά στην υπόθεση της τεράστιας χασισοφυτεία των 4.800 δενδρυλλίων
ειδικής ποικιλίας («νανάκια) που είχε εντοπιστεί σε θερμοκήπιο στο Αντισκάρι, τον Σεπτέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με αυτή ο 42χρονος ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης από τα 20 που του είχαν επιβληθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, η χρηματική ποινή μειώθηκε στα 30.000 ευρώ από 50.000 ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
Τον έτερο κατηγορούμενο, 25 ετών, το δικαστήριο έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια στην διακίνηση, του αναγνωρίστηκε επιπλέον το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας και η ποινή του "έπεσε" στα 4 χρόνια, με τριετή αναστολή, από 15 που ήταν πρωτόδικα.
Οι απολογίες των δύο ανδρών, όπως και πρωτόδικα, ήταν αντικρουόμενες. Ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου μάλιστα είχε δώσει συμπληρωματική κατάθεση ενώ ήταν στην φυλακή, κατονομάζοντας εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους και κάποιους συγχωριανούς του. Ισχυρίζεται ότι δέχθηκε απειλές ενώ φοβήθηκε για την ακεραιότητα των μελών της οικογένειας του. Υποστήριξε ακόμα ότι οι δουλειές του είχαν πέσει έξω, είχε εμπλακεί με τον τζόγο και πως τον προσέγγισε ένας από τους άνδρες που κατονόμασε ζητώντας του να του νοικιάσει τα θερμοκήπια του, χωρίς να γνωρίζει το μέγεθος της φυτείας.
Κατά την απολογία του ο 25χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή του ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και τον προσέγγισε ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, ο οποίος του πρότεινε να κάνουν ένα εικονικό μισθωτήριο στο όνομα του με οικονομικό αντάλλαγμα καθώς ο ίδιος είχε φορολογικό κώλυμα.
Την ενοχή τους σύμφωνα με το κατηγορητήριο πρότεινε η εισαγγελέας έδρας. Για τον 25χρονο ζήτησε να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας, όπως και έγινε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια