Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έτσι θα προστατευτείς από το κινητό σου και θα αποφύγεις τον εθισμό



Τα τελευταία χρόνια το κινητό έχει «εγκατασταθεί» στη ζωή μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό.

Ναι είναι βολικό, όμορφη συντροφιά σε καθημερινότητα, ταξίδια και τουαλέτα, είναι χρήσιμο τόσο στην επαγγελματική, όσο και την προσωπική μας ζωή, όμως, κακά τα ψέματα, ο εθισμός στο κινητό, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Δες πώς θα «προστατευτείς» από αυτό, κάνοντας τη ζωή σου κάπως καλύτερη.

Βάλ' το σε λειτουργία πτήσης

Η λειτουργία πτήσης απενεργοποιεί το wi-fi, το σήμα και το Bluetooth. Για να περιορίσεις, λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο την ακτινοβολία που δέχεσαι, βάζε το κινητό σε λειτουργία πτήσης όταν κοιμάσαι (προφανώς), όταν το έχεις για πολύ ώρα στην τσέπη σου ή όταν βρίσκεσαι στο μετρό ή κάπου που δεν έχει καθόλου σήμα.

Μείωσε το χρόνο χρήσης του

Το ήξερες πως η χρήση του κινητού σε καθημερινή βάση μεταφράζεται σε ολόκληρες μέρες (ή ακόμα χειρότερα μήνες) χρήσης ανά έτος; Βάσει ερευνών, ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί το κινητό του για τρεις ολόκληρες ώρες κάθε μέρα. Κάνε τα μαθηματικά και αφού φρικάρεις, βρες τρόπους να «ξεκολλάς» από τη συσκευή σου όσο περισσότερο μπορείς. Για να τα καταφέρεις χρησιμοποίησε εφαρμογές όπως αυτή που σε ενημερώνουν όταν ξεπερνάς το όριο. Επίσης, στις ρυθμίσεις του Facebook και του Instagram θα βρεις… θαμμένο ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο που σε ενημερώνει πόσο χρόνο περνάς στην εφαρμογή με ειδοποίηση.

Προσοχή στο «μπλε φως»

Το «μπλε φως» εκπέμπεται από τον ήλιο και είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, όμως η τεχνητή του μορφή από τις οθόνες των κινητών κατά τη διάρκεια της νύχτας μπερδεύει τον οργανισμό κάνοντάς τον να πιστεύει πως είναι ακόμα μέρα και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι. Αποτέλεσμα; Χειρότερος ύπνος. Πλέον όλα τα κινητά έχουν λειτουργία μείωσης του μπλε φωτός, ενώ, πλην αυτών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποια αντίστοιχη εφαρμογή, όπως το http://twilight.urbandroid.org/.

Και στα social media

Συνεχίζοντας στο κομμάτι του ύπνου, η λειτουργία των social media είναι τέτοια ώστε να διεγείρει κέντρα του εγκεφάλου σου και να τα κρατά «ξύπνια», ακόμα και αν εσύ νιώθεις σωματικά κουρασμένος. Μάλιστα αρκετοί ειδικοί παρομοιάζουν τις επιδράσεις των social media στον εγκέφαλο με εκείνες της κοκαΐνης. Απόφυγε, λοιπόν, να μπαίνεις σε αυτά τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν κοιμηθείς.


Πηγή: in2life.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια