Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά είναι τα δέκα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου



Ένας καλός δάσκαλος είναι αυτός που οι μαθητές δεν ξεχνούν ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ενώ παράλληλα θυμούνται και όσα τους έχει διδάξει.

Ούτως ή άλλως, οι δάσκαλοι είναι αυτοί, ή θα έπρεπε να είναι αυτοί, που μας διαμορφώνουν στους ανθρώπους που γινόμαστε.

Δείτε παρακάτω δέκα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας καλός δάσκαλος:

1.Εγκαρδιότητα και εγγύτητα

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επικοινωνούν με τους μαθητές με τρόπο που τους κάνει να αισθάνονται άνετα να κάνουν ερωτήσεις ή να αναζητήσουν συμβουλές. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην τάξη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές πρέπει να έχουν άνετη, χαλαρή επικοινωνία.

2. Κύρος

Αυτή η ίδια ευγένεια πρέπει να διατηρηθεί σε ισορροπία με ένα ορισμένο επίπεδο ψυχραιμίας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην τάξη και ο δάσκαλος πρέπει να είναι σημείο αναφοράς.

3. Ειδικευμένη επικοινωνία

Δεν αρκεί ένας δάσκαλος να μεταδώσει γνώση στους μαθητές του. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει επίσης να μπορούν να επικοινωνούν με άλλους εκπαιδευτικούς και με γονείς. Η καλή επικοινωνία είναι θεμελιώδες μέρος της.

4. Επάγγελμα

Εάν ένας δάσκαλος είναι παθιασμένος με τη διδασκαλία, αυτός ή αυτή θα δώσει το 100%. Ένας καλός εκπαιδευτικός θα αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις και θα δώσει πάντοτε τα πάντα στους μαθητές.

5. Υπομονή

Οι ανάγκες κάθε παιδιού είναι διαφορετικές. Ως εκ τούτου, ένας δάσκαλος πρέπει να είναι σε θέση να ανοίξει και να είναι σε θέση να προσαρμοστεί πρόθυμα σε αυτές τις ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο, αυτός ή αυτή θα προσφέρει σταθερότητα και υποστήριξη σε κάθε μαθητή.


6. Ταπεινότητα

Εκτός από την καλλιέργεια του αμοιβαίου σεβασμού, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να διατηρήσουν ένα υγιές επίπεδο ταπεινότητας. Όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι, οι δάσκαλοι μπορούν να κάνουν λάθη. Η παραδοχή αυτή στους μαθητές θα τους βοηθήσει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους.

7. Δημιουργικότητα

Αυτό είναι θεμελιώδες όταν πρόκειται για την ενδιαφέρουσα πληροφόρηση, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων. Είτε κάνει την ώρα της τάξης ευχάριστη, είτε εξηγεί μια ιδέα που είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ένας καλός δάσκαλος πρέπει να είναι δημιουργικός.

8. Αυτοπεποίθηση

Όταν πρόκειται να εκτελέσουν τη δουλειά τους, οι καθηγητές πρέπει να δείξουν την αυτοπεποίθησή τους. Αυτό θα εμπνεύσει την ηρεμία και την εμπιστοσύνη στα παιδιά.

9. Αφιερωμένοι στη σκληρή δουλειά

Πρέπει να απαλλαγούμε από το μύθο ότι η διδασκαλία είναι μια εύκολη δουλειά. Είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί πολλή δουλειά, τόσο στο σχολείο, όσο και μετά από ώρες. Ένας καλός δάσκαλος αναζητά πάντα τρόπους για να βελτιώσει τα μαθήματα και να βοηθήσει τους μαθητές του. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.

10. Ευθύνη

Η υπευθυνότητα είναι σημαντική σε κάθε σταδιοδρομία και σε κάθε τομέα της ζωής. Αλλά όταν πρόκειται να γίνεις δάσκαλος, αυτή η ευθύνη είναι ακόμα πιο σημαντική. Ας μην ξεχνάμε ότι οι γονείς εμπιστεύονται καθηγητές με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους της ημέρας.


Πηγή: baby.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια