Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επέκταση επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο

Επέκταση των ειδικών αστυνομικών δράσεων, που εφαρμόζονται στα Εξάρχεια κατά των ναρκωτικών και του παρεμπορίου, και σε άλλες υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας αποφασίστηκε
σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε περιοχές του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα εγκληματικότητας, όπως η πλατεία Βικτωρίας, ο Σταθμός Λαρίσης, η πλατεία Βάθης, η οδός Χαλκοκονδύλη και αλλού. Στις «ειδικές» δράσεις θα μετέχουν αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα της Αμεσης Δράσης, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και της Ασφάλειας.
Στόχος της επέκτασης των αστυνομικών επιχειρήσεων θα είναι η αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών, του παρεμπορίου και, γενικότερα, η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας όσων κατοικούν στις εν λόγω συνοικίες του κέντρου της Αθήνας. Μάλιστα, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Δήμο της Αθήνας προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα των χρηστών που –όπως επισημαίνουν τα στελέχη του υπουργείου– ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας. Ταυτόχρονα, δράσεις κατά του παρεμπορίου σχεδιάζονται και στον Πειραιά, σε συνεννόηση μάλιστα με τη δημοτική αρχή, ενώ και στη Δυτική Αττική πρόκειται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή «ειδικό» σχέδιο αστυνόμευσης.
«Στόχος μας είναι σε κάθε περιοχή της Αθήνας να αποκατασταθούν η τάξη και η νομιμότητα. Σκοπός μας είναι το μοντέλο που ακολουθείται στα Εξάρχεια να επεκταθεί και σε άλλες συνοικίες της Αθήνας με προβλήματα εγκληματικότητας», επεσήμανε στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Χθες το μεσημέρι, εξάλλου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν με τη συνδρομή των ΟΠΚΕ ακόμα μία επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Εξαρχείων για τη σύλληψη μικροδιακινητών. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης προσήχθησαν ένας Ελληνας και 10 αλλοδαποί. Μερικές ώρες αργότερα πάντως, όλοι τους αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους σε διακίνηση ναρκωτικών. Σε πεζοδρόμιο της πλατείας Εξαρχείων βρέθηκε πεταμένη μια σακούλα με 256 πακέτα τσιγάρα και τέσσερις συσκευασίες καπνού. Από την 31η Ιουλίου μέχρι και χθες οι υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν πραγματοποιήσει 16 εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας με έμφαση στην πλατεία Εξαρχείων κατά των ναρκωτικών και του παρεμπορίου.


Γιάννης Σουλιώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια