Ο περίεργος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο το αβοκάντοΤο αβοκάντο είναι ένα πολλαπλά ωφέλιμο φρούτο, καθώς όχι μόνο προωθεί την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά συστατικά που διασπούν το λίπος, αλλά συμβάλλει και στην ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το 2010, η California Avocado Commission εξέδωσε οδηγίες σχετικά με το πώς μπορούμε να επωφεληθούμε στο μέγιστο από την κατανάλωση του αβοκάντο, αρκεί να ξεφλουδιστεί με το σωστό τρόπο. Όπως είναι ήδη ευρέως γνωστό, η επιφάνεια του αβοκάντο μπορεί γρήγορα να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το οποίο συμβαίνει όταν το ένζυμο οξειδάση της πολυφαινόλης έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Γι’ αυτόν το λόγο είναι δύσκολο να διατηρηθεί στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί ένα κομμένο αβοκάντο φρέσκο;

Το μυστικό βρίσκεται στην τοποθέτηση του φρούτου σε ένα αεροστεγώς κλειστό δοχείο, μαζί με ένα κομμάτι κόκκινου κρεμμυδιού.

Πιο συγκεκριμένα:
  • Κόβουμε ένα κόκκινο κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετούμε τα κομμάτια στο δοχείο.
  • Προσθέτουμε το κομμάτι του αβοκάντο τοποθετώντας το στο πάνω μέρος, σιγουρεύοντας πως η φλούδα του έρχεται σε επαφή με τα κομμάτια του κρεμμυδιού.
  • Τα αέρια που απελευθερώνονται από το κρεμμύδι, αποτρέπουν την οξείδωση, με αποτέλεσμα το κομμένο αβοκάντο να μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο έως και 5 με 7 ημέρες στο ψυγείο.


Πηγή: itrofi.gr