Θέλεις να χάσεις κιλά; Τι πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου;Αν και πολλές φορές τους παραβλέπουμε, ωστόσο η τροφή αυτή λειτουργεί ευεργετικά για τον οργανισμό μας, βοηθώντας το μεταβολισμό μας, άρα και την απώλεια βάρους!

Ο λόγος για τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και πλούσιοι σε καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί ότι περιέχουν πολλά λιπαρά και αυτό είναι πραγματικότητα, περιέχουν όμως και τόνους θρεπτικών συστατικών, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και άλλα πολλά.

Οι έρευνες δείχνουν συνεχώς πως οι ξηροί καρποί μπορεί να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Όταν δεν συμβάλλουν δηλαδή στη ρύθμιση της περιεκτικότητας του σακχάρου στο αίμα, την πίεση του αίματος, τα χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης κ.ά.

Επιπλέον, το σώμα μας δεν απορροφά το 10-15% των θερμίδων που περιέχουν οι ξηροί καρποί, ενώ μια άλλη σειρά ερευνών δείχνει πως οι ξηροί καρποί μπορεί να βελτιώσουν ακόμα και το μεταβολισμό.

Σε μια τέτοια μελέτη, τα αμύγδαλα αύξησαν την απώλεια βάρους κατά 62%! Κι αυτό γιατί περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός μας παλεύει να αποσυνθέσει και να χωνέψει.

Σε άλλη μελέτη 100 υπέρβαρων γυναικών, αποδείχτηκε πως όσες κατανάλωναν ξηρούς καρπούς έχαναν περισσότερο βάρος από όσες δεν τους είχαν εντάξει στη διατροφή τους.

Μπορεί να έχουν υψηλή θερμιδική αξία, δεν είναι όλα όμως θερμίδες…


Πηγή: newsbeast.gr