Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΙ.ΑΣ: Ρίχνονται στη «φωτιά» – Η ομάδα που άλλαξε την εικόνα της Αστυνομίας

Βασικό «εργαλείο» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας του δρόμου για την ΕΛ.ΑΣ  αποτελεί η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) . Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο που η
ενδυνάμωση της ομάδας αυτής ήταν η πρώτη εντολή που έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και μάλιστα ελάχιστη ώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιούλιο.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η ΕΛ.ΑΣ έρχεται αντιμέτωπη με νέες μορφές εγκληματικότητας και κυρίως με το αυξανόμενο διεθνές οργανωμένο έγκλημα, αλλά και την τρομοκρατία.
Οι προσπάθειες της Αστυνομίας να έλθει πιο κοντά στον πολίτη και να εδραιώσει μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης, έφεραν στο προσκήνιο νέες μορφές αστυνόμευσης, με μοναδικό σκοπό την ασφάλειά του.    Βέβαια οι ανάγκες αστυνόμευσης διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, γεγονός που απαιτεί και τον ανάλογο σχεδιασμό έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το έγκλημα.
Άλλωστε οι νέες μορφές αστυνόμευσης είναι το αποτέλεσμα των σύγχρονων   πολυπολιτισμικών κοινωνιών των τελευταίων δεκαετιών με τις μετακινήσεις των λαών, την άμεση διάδοση των ειδήσεων, τη φτώχεια που θερίζει, τον πόλεμο του νερού, τους θρησκευτικούς φανατισμούς συγκεκριμένων ομάδων κ.ά.
Έτσι λοιπόν σε επίπεδο νομού Ηλείας λειτουργούν δύο τμήματα ένα στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η ομάδα του Πύργου περιπολεί και την περιοχή του Κατακόλου λόγω του λιμανιού και των αναγκών που ενδεχομένως προκύψουν εκεί…



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια