Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντεπίθεση Λοβέρδου: «Προστατευόμενος μάρτυρας έπαιρνε χρήματα από διαφημιστή και μετά πήγε και τον κατήγγειλε»


Θερμό δεκαήμερο προβλέπετε για την υπόθεση Novartis, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να ζητήσει άδεια από τη Βουλή για να ασκήσει δίωξη για δωροδοκία στον
πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Η κίνηση αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή δεν ήταν απαραίτητη σύμφωνα με την νομική εκτίμηση του ίδιου του κ. Λοβέρδου και άλλων νομικών καθώς, όπως λέει, ήδη είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας και είχε δοθεί η άδεια από την προηγούμενη Βουλή.
Εν ολίγοις ο πρώην υπουργός εμμέσως πλην σαφώς χρεώνει στην εισαγγελία μια κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού αφού θα φτάσει και θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση ένα πόρισμα 200 σελίδων της Εισαγγελίας, το οποίο επί της ουσίας θα περιλαμβάνει όλα όσα ήταν γνωστά έως και τη στιγμή που ο πρώην υπουργός εκλήθη να δώσει εξηγήσει ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων.
Καταγγελία: Προστατευόμενος μάρτυρας τα «έπαιρνε»
Η μια καταγγελία που κάνει ο κ. Λοβέρδος είναι αυτή που είχε αποκαλύψει στις 22 Μαΐου το dikastiko.gr με τίτλο «Novartis: Ο διαφημιστής έδωσε εξηγήσεις αλλά «έδωσε» και πρόσωπο – «φωτιά» πως πήρε 400.000»
Όπως ανέφερε δημόσια ο κ. Λοβέρδος ο συγκεκριμένος γνωστός διαφημιστής , σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για  νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων τα οποία φέρονται (από τις αρχές)  να σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου είχε προχωρήσει στο στάδιο της παροχής έγγραφων εξηγήσεων σε μια καταγγελία φωτιά. Συγκεκριμένα η κατηγορία είναι πως ουσιαστικά έπαιρνε χρήματα ως διαφημιστικά  πακέτα, τα οποία ήταν υπερτιμολογημένα και επέστρεφε συγκεκριμένα ποσά τα οποία κατευθύνονταν (καθαρά πλέον) για χρηματισμούς πολιτικών προσώπων.
Ο διαφημιστής όμως κατήγγειλε πως μεν πράγματι επέστρεφε χρήματα όχι όμως στην εταιρία, ούτε στον Κων/νο Φρουζή,  αλλά σε στέλεχος της Novartis , ο οποίος , όπως λέει τον «εκβίαζε» να του επιστρέφει χρήματα από τις διαφημίσεις που του έδινε η εταιρία.  Ο συγκεκριμένος διαφημιστής κατέθεσε υπόμνημα δια του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχτηκε πως επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ σε πρόσωπο από τη Novartis, μόνο που το πρόσωπο αυτό δεν ήταν ο Φρουζής, όπως φέρεται να είπε.
Αντίθετα κατονόμασε συγκεκριμένο στέλεχος της εταιρίας το οποίο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παίζει ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας από πλευράς καταγγελιών κατά της Novartis. Υπονοεί δηλαδή πως το πρόσωπο αυτό είναι ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση , τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα την όλη διαδικασία. Έτσι αιτιολογεί και το γεγονός ότι το πρόσωπο αυτό το οποίο καταγγέλλεται ευθέως από τον ίδιο  «εξαιρείται» , από νομικές ενέργειες.
Μηνύσεις και έγγραφα
Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του και την «αγνόηση» της υπόδειξης του για συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο όπως λέει επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ, από τις διαφημίσεις που του έδινε η Novartis , o διαφημιστής είχε κάνει γνωστό δια του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα πως θα υποβάλλει  μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς και πως  έχει στα χέρια του χειρόγραφες σημειώσεις του υπαλλήλου που είχε κομβική θέση στη Novartis και αποδεικνύουν ότι αυτός είναι το πρόσωπο το οποίο του ζητούσε πίσω τα χρήματα. Η υπονόηση εκ μέρους του διαφημιστή είναι ξεκάθαρη: Πως ουσιαστικά το στέλεχος αυτό της Novartis που ζητούσε και έπαιρνε πίσω χρήματα είναι σήμερα προστατευόμενος μάρτυρας!
Γραφολογική
Όπως είχε αναφέρει  ο κ. Λύτρας τότε στη δήλωσή του το dikastiko.gr: «Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, είχε απαιτήσει από τον εντολέα μου να του δίνει μέρος της αμοιβής που λάμβανε από τις προσφερόμενες στην Novartis υπηρεσίες, για να συνεχίσει η εταιρία του να συνεργάζεται με τη Novartis.  Ο διαφημιστής ισχυρίζεται ότι ουσιαστικώς ο εν λόγω υπάλληλος τον «εκβίαζε»  ότι αν δε του έδινε χρήματα δεν θα συνεχιζόταν η συνεργασία του με τη Novartis . Τα ανωτέρω τα έχει ήδη αναφέρει στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Προς απόδειξη δε των ισχυρισμών του θα αιτηθεί και τη διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης».
https://www.dikastiko.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια