Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζήτησε από τον Διοικητή της Ασφάλειας η Ένωση Πειραιά

Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Πειραιά, ύστερα από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής: Χθες, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων
Πειραιά, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγο κ. TΖΕΦΕΡΗ Πέτρο έτσι ώστε να του γνωστοποιήσουμε τα σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν στα Τμήματα Ασφαλείας και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά. Τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα και ενδεικτικά αναφέρουμε,

Την τεράστια έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τις συνεχείς διαταγές για μέτρα τάξης, συνοδείες, διάθεση προσωπικού σε εκδηλώσεις, δικαστήρια κλπ., καθώς επίσης και της πληθώρας αποσπάσεων, προσωρινών μετακινήσεων και διαθέσεων του προσωπικού, σε υπηρεσίες εκτός Πειραιά όπως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Ειδικά το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού είναι τεράστιο στο Τ.Α. Περάματος, Τ.Α. Νίκαιας, και Τ.Α. Μοσχάτου-Ταύρου.

Τη μη χορήγηση των οφειλομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων στο Προσωπικό και την σταδιακή αύξηση τους.

Την φύλαξη ευπαθών στόχων και την καταστρατήγηση του Π.Δ 141/1991.

Τη μη τήρηση των διατάξεων του Π.Δ 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 173/2013. Μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.


Την αλλαγή της υπηρεσίας τελευταία στιγμή και πολλές φορές αργά το βράδυ.

Βασικές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού (Η/Υ, γραφική ύλη, χαρτί Φωτοτυπικού κτλ)


                Μεταφέραμε στον κ. Υποστράτηγο την αγωνία των συναδέλφων μας, και ιδιαίτερα για το σημαντικό ζήτημα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στα Τμήματα ασφαλείας, η οποία αυξάνεται με τις αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις, διαθέσεις, μέτρα τάξης κλπ.
Επίσης γνωστοποιήσαμε ότι, αν και το σύνολο της οργανικής δύναμης των υπηρεσιών Ασφαλείας Πειραιά (Υ.Α.Π – Τμήματα ασφαλείας) αντιστοιχεί σε περίπου τριακόσια τρία (303) άτομα, το σύνολο της παρούσας δύναμης ανέρχεται μόλις στα  διακόσια δεκατρία (213) άτομα. Χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε καθημερινά τα μέτρα τάξης καθημερινές διαθέσεις σε άλλες διευθύνσεις (π.χ, Μεταγωγών), μεταγωγές, τις ημερήσιες αναπαύσεις,  άδειες, κλπ.

                Ρωτήσαμε, πως είναι δυνατόν και πόσο μπορεί να διαρκέσει, μόνο με το φιλότιμό του ο Έλληνας Αστυνομικός να εργάζεται για τρεις; Για ποιο λόγο να πηγαίνει κατηγορούμενος για μη διεκπεραίωση των δικογραφιών όταν είναι ανέφικτο να τις διεκπεραιώσει; Για ποιο λόγο τα περισσότερα Τμήματα ασφαλείας τις νυχτερινές ώρες παραμένουν κλειστά;

                Ζητήσαμε από τον κ. Υποστράτηγο να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας και να βοηθήσει για την άμεση επίλυση των ανωτέρω σοβαρών προβλημάτων.
                 
                Ενισχύστε τις υπηρεσίες του Πειραιά με προσωπικό, κόψτε τις αποσπάσεις, διαθέσεις και μέτρα τάξης σε άλλες διευθύνσεις, διότι με τον υφιστάμενο τρόπο, ασφάλεια για τους πολίτες του Πειραιά, αλλά και για τους συναδέλφους δεν μπορεί να υπάρξει.

                Τέλος απαιτήσαμε, οι συνάδελφοί μας να μην διατάζονται να εκτελούν υπηρεσία με ακατάλληλα και επικίνδυνα οχήματα.

                Ο κ. Υποστράτηγος έδειξε να γνωρίζει και να αντιλαμβάνεται πλήρως όλα τα ανωτέρω προβλήματα και στεκούμενος αρωγός, δεσμεύτηκε άμεσα να απεγκλωβίσει τις υπηρεσίες ασφαλείας του Πειραιά από σημαντικό αριθμό μέτρων τάξης, ημερήσιων διαθέσεων κλπ συναδέλφων σε άλλες διευθύνσεις εκτός Πειραιά, όσο αυτό είναι εφικτό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. Επίσης μας δήλωσε ότι είναι στις προτεραιότητές του στο άμεσο μέλλον, να δημιουργηθεί επιπλέον μόνιμη δύναμη η οποία θα απασχολείται μόνο με τις μεταγωγές σε όλες τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας στην Αττική.

                Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων συνεχίζοντας τις επαφές και συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και μη, μέχρι την τελική δικαίωση και όσο την δυνατόν περισσότερο εξάλειψη των προβλημάτων.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια