Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Μετακομίζει" η Αστυνομία Πειραιά λόγω πορείας για τον Π.Φύσσα

Στην παραδοχή πως δεν δύναται να διαφυλάξει την… περιουσία της προχωρά εμμέσως πλην σαφώς η Ελληνική Αστυνομία, όπως προκύπτει από διαταγή που δόθηκε στους αστυνομικούς που
υπηρετούν στον Πειραιά με την οποία καλούνται να μεταφέρουν όλο τον εξοπλισμό της υπηρεσίας από την πύλη Ε1 του λιμανιού στην πύλη Ε11.
Ο λόγος της μεταφοράς έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν φόβοι για επεισόδια που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί  για την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.
Όπως πληροφορείται από καλά ενημερωμένες πηγές το zougla.gr, με βάση την εν λόγω διαταγή, περισσότεροι από 20 αστυνομικοί κλήθηκαν σήμερα το πρωί να μεταφέρουν περίπου 120 μηχανές και 25 περιπολικά στην πύλη Ε11, κοντά στο λιμεναρχείο Πειραιά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός λέγοντας πως δουλειά των αστυνομικών είναι να βρίσκονται στον δρόμο και να υπηρετούν τους πολίτες, και όχι να κάνουν «μετακομίσεις» επειδή οι αρμόδιοι κρίνουν ότι δεν μπορούν να διαφυλάξουν τον εξοπλισμό τους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο το οποίο δημοσιεύει το zougla.gr, «οι αστυνομικοί καλούνται να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση όλων των οχημάτων (υπηρεσιακών και μη) εξωτερικά των αστυνομικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά (συμπεριλαμβανομένου και του Όρχου οχημάτων της Άμεσης Δράσης στο λιμάνι), φροντίζοντας για τη μεταφορά/στάθμευσή τους σε κατάλληλα σημεία».
Παράλληλα, κατευθυντήριες γραμμές δόθηκαν και για όλα τα τμήματα της Αττικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την διαταγή, ζητείται από τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. να εντατικοποιηθούν στο έπακρο τα μέτρα προστασίας των αστυνομικών εγκαταστάσεων σε όλη την Αττική, ιδιαίτερα δε της έδρας του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και των όμορων αυτού τμημάτων.
Τέλος, στο έγγραφο τονίζεται ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να μεριμνήσουν για τον έλεγχο της λειτουργικότητας των υφιστάμενων στις υπηρεσίες πυροσβεστήρων και τον επαρκή εφοδιασμό αυτών.
Δείτε το σχετικό έγγραφο:
https://www.zougla.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια