Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια Μάνα ρωτάει τον ΥΦΕΘΑ, κ. Αλκ. Στεφανή


Πριν λίγο συνάντησα τη σύζυγο συναδέλφου που δυστυχώς έφυγε νέος από τη ζωή αφήνοντας πίσω μικρό παιδί. Η άξια μάνα το μεγάλωσε μόνη της και τα κατάφερε, ήταν χαρούμενη, ενθουσιασμένη, πραγματικά ευτυχισμένη για την επιτυχία του γιού της στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μου είπε, «για λίγα μόρια ο γιός μου δεν πέρασε την σχολή Ικάρων αλλά περνάει από τους πρώτους στη ΣΤΥΑ (έτσι ακριβώς ανέφερε το όνομα της σχολής). Οι βαθμοί του ήταν όλοι υψηλοί, έγραψε 18 στα μαθηματικά, αλλά στάθηκε λίγο άτυχος στη χημεία». Τη ρώτησα αν είναι ευχαριστημένο το παιδί και μου είπε ότι είναι πολύ χαρούμενο που θα πάει στη ΣΤΥΑ αν και μπορεί να επιλέξει πολλές και καλές σχολές του Πολυτεχνείου.



Προβληματίστηκα, αλλά θεώρησα σωστό να τη ρωτήσω αν έχει μάθει κάτι για τις προθέσεις του νέου ΥΦΕΘΑ για τη δημιουργία σώματος υπαξιωματικών με καταληκτικό βαθμό του Ανθυπασπιστή.
Εξέφρασε την έκπληξή της που γρήγορα εξελίχθηκε σε θυμό.

Με ρώτησε, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ; το παιδί μου είναι ικανό, άξιο, έκανε τεράστιο κόπο, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ποιος είναι αυτός που θέλει να ακυρώσει την επιτυχία μας, την ικανοποίησή μας, τη χαρά μας;

κ. Στεφανή, απαντήστε παρακαλώ στο ΓΙΑΤΙ της μάνας, το δικαιούται!

Κώστας Λιούτας
Σγος ε.α, Απόφοιτος ΣΤΥΑ
π. πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια