Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λίγες σκέψεις για το μέλλον: Πώς τη γλιτώνουν οι διαρρήκτες με το νέο Κώδικα - επιστολή αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη: Αγαπητό μπλόκο, με την παρούσα επιστολή μου φιλοδοξώ να αφυπνίσω τους αναγνώστες σας σχετικά με τα δεδομένα που θα επιβληθούν
στην καθημερινότητά μας ένεκα του νέου ποινικού κώδικα. Ενός κώδικα, που παρά τις προεκλογικές τυμπανοκρουσίες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης για άμεση αλλαγή διατάξεών του, δείχνει να παγιώνεται και να οδηγεί στη διαμόρφωση νέων ηθών στην πολύπαθη Ελληνική κοινωνία. Το νέο ήθος λοιπόν που στο εξής θα μας ακολουθεί και θα μας χαρακτηρίζει σαν κοινωνία είναι η αποποινικοποίηση της κλοπής.
Ακριβώς αυτό αγαπητέ, όπως το διαβάζεις.
Θα μπορείς λοιπόν να μπάινεις σε όσα σπίτια συμπολιτών σου επιθυμείς, θα αφαιρείς τα υπάρχοντά τους και θα κυκλοφορείς ελεύθερος ακόμα κι αν η δύσμοιρη Αστυνομία καταφέρει να σε συλλάβει. Λογικό θα μπορούσε να πει κάποιος, για μια κακιά στιγμή θα βάλουμε έναν άνθρωπο φυλακή; Οι αρχές του ουμανισμού; της επιείκιας; Το Ελληνικό κράτος ως δυτική δημοκρατία οφείλει και πρέπει να χαρακτηρίζεται από αυτές.
Ο νέος ποινικός κώδικας, βασισμένος στις παραπάνω αρχές, χαρίζει στη χώρα μας όμως κι ένα άλλο χαρακτηριστικό με τις νέες του διατάξεις, το χαρακτηριστικό της ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.
 Γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει κλοπές/ διαρρήξεις σε οικίες. Η μπορεί να κλέβεις και σόλο, δική σου η επιλογή. Για όσους είναι παντελώς άσχετοι με το ποια είναι η διαφορά ληστείας και κλοπής (πιστέψτε με υφίσταται άπειρος αριθμός αστυνομικών και δημοσιογράφων που δεν γνωρίζουν) σας ενημερώνω ότι η ληστεία προυποθέτει άσκηση ή απειλή βίας (έστω και ψυχολογικής) από τον δράστη σε βάρος των θυμάτων του, κατά τη διάρκεια της πράξης. Κάνεις λοιπόν μόνο διαρρήξεις σε σπίτια και κλέβεις ότι βρίσκεις (χρήματα κοσμήματα, συσκευές κ.λπ.). Κάνεις πολλές διαρρήξεις μπαίνεις σε πολλά σπίτια, ας πούμε εκατό. Αν η συνολική μπάζα σου, για να το θέσω χοντροκομμένα, είναι κάτω από 120.000 ευρώ (συνολικής αξίας), διώκεσαι σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΣΑΙ, παραπέμπεσαι σε αυτόφωρο τριμελές στην καλύτερη των περιπτώσεων (καλύτερη για την κοινωνία εννοώ) όπου σου επιβάλλεται ποινή ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ.
Ωραία θα πει ο κύριος μυρωδιάς ΦΥΛΑΚΙΣΗ δηλαδή φυλακή, τι μας πρήζεις; Όχι κύριε μυρωδιά η φυλάκιση δεν είναι φυλακή. Η φυλάκιση είναι εξαγοράσιμη ποινη προς κάποια ευρώ την ημέρα, τα οποία κάλλιστα καλύπτεις από μέρος της μπάζας που έκανες και δεν στα βρήκε η Αστυνομία. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΕΞΩ. Έξω σαν απλώς να πέρασες ένα ΣΤΟΠ στο δρόμο ή να μίλαγες στο κινητό όταν οδηγούσες. Πάμε τώρα κύριε κλέφτη στην δύσκολη περίπτωση που η Αστυνομία έκανε καλή πρόσθεση της αξίας των πραγμάτων που αφαίρεσες, η οποία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Κακουργηματίας πλέον, παραπέμπεσαι σε ανακριτή ο οποίος επειδή είναι αυστηρός αντιανθρωπιστής μαζί με έναν επίσης παλιοχαρακτήρα εισαγγελέα αποφασίζουν ομόφωνα να σε προφυλακίσουν. Για τους μυρωδιάδες, προφυλάκιση δε σημαίνει ότι καταδικάσθηκες για κάτι, σημαίνει ότι επειδή εάν αυτοί οι κακοί άνθρωποι (ανακριτής εισαγγελέας) σε αφήσουν ελεύθερο ή θα συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια και χειρότερα ή θα εξαφανισθείς από προσώπου γης. Σε προφυλακίζουν εωσότου γίνει η δίκη και φας την ποινή σου, μπας και γλυτώσει κανένας χριστιανός από τα νύχια σου κι αποδοθεί μία ιδέα δικαιοσύνης σε βάρος σου. Δύκολη κατάσταση θα πεις, τώρα κύριε κλέφτη, έμπλεξες δε τη γλυτώνεις τη φυλάκα. Όχι απαραίτητα.
Παρακάτω θα παραθέσω ερωτήσεις του συνηγόρου σου στη μάρτυρα κυρία Κούλα, θύματος του πελάτη του και τις απαντήσεις της κυρίας Κούλας, κατά τη διάρκεια της δίκης σου για την υπόθεση. Τα πρόσωπα φανταστικά οι καταστάσεις όμως πραγματικές.
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Σας κλέψαμε κυρία Κούλα το παραδεχόμαστε, βρέθηκαν και τα αποτυπώματα του πελάτη μου στο κομοδίνο σας και σας ζητάμε συγγνώμη για ότι σας προκαλέσαμε.
ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ: Ευχαριστώ πολύ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Τα κοσμήματα που σας αφαίρεσε ο πελάτης μου, αναφέρατε ότι κοστίζουν 30.000 ευρώ, έτσι;
ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ: Μάλιστα κύριε ήταν μεγάλης αξίας, τα είχε φέρει ο μακαρίτης ο σύζυγός μου που ήταν ναυτικός από τα ταξίδια τους και είχαν και μεγάλη συνασιθηματική αξία για εμένα.
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Μήπως κυρία Κούλα μπερδέψατε λίγο τη συναισθηματική με την πραγματική τους αξία;
ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ: Σας παρακαλώ πολύ ήταν πολύ ακριβά πράγματα
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Έχετε αποδείξεις αγοράς; Θα τις χρειαστούμε για να βεβαιώσουμε την αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων
ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ: Που να τις βρω καλέ μετά από τόσα χρόνια; (η κυρία Κούλα βουρκώνει και τρέμει, ο συνήγορος συνεχίζει την πίεση, η κυρία Κούλα λέει ότι μπορεί τα κοσμήματα να ήταν και πιο φτηνά, δε θυμάται καλά μετά από τόσα χρόνια, μέχρι που θυμάται και τον μακαρίτη και σπάει σε αναφιλητά)
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Άλλη μία από τις μεθοδεύσεις της ασφάλειας αγαπητό δικαστήριο, από τις γνωστές που συνηθίζουν τόσο καιρό, ανάγκασαν την κυρία Κούλα να υπερβάλλει για την αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων της για να συμπληρώσουν το ποσό των 120.000 ευρώ που επιθυμούσαν για να κατηγορήσουν τον πελάτη μου για κακούργηματα.
Η συνέχεια γνωστή αμφιβολίες για την αξία των κοσμημάτων, οι αμφιβολίες υπερ του κατηγορουμένου 120.000-30.000=90.000 ευρώ άρα ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ. Άρα ΦΥΛΑΚΙΣΗ. Άρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αφού πληρώσεις. Έτσι απλά και όμορφα.
Τώρα θα μου πεις υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν μπορείς να ξεφύγεις, οι περιπτώσεις που διέρρηξες σπίτια και η μπάζα σου τυγχάνει αποδεδειγμένα άνω των 120.000 ευρώ. Η αστυνομία βρήκε τα πράγματα που έκλεψες μέσα στο σπίτι φώναξε τους παθόντες τα αναγνώρισαν έφεραν και αποδείξεις αγοράς και το ποσό που προέκυψε, φτάνει τα 150.000 ευρώ. Τα 50.000 από κοσμήματα της κυρίας Κούλας. Είχες κάνει φαίνεται καλή μπάζα. Η φυλακή φαντάζει μονόδρομος. Θα πληρώσεις δυστυχώς. Ή μηπως όχι; Ξαφνικά σου έρχεται μια ιδέα. Έχεις αντίγραφα της δικογραφίας και μπορείς να δεις τη διέυθυνση της κυρίας Κούλας. Τη θυμάσαι κιολας γιατι σου είχε κάνει εντύπωση το σπίτι της ωραίο καθαρό παστρικό, με όμορφες μυρωδιές, σου θύμισε αυτό της γιαγιάς σου. Μέσω του δικηγόρου σου, από καρτοτηλέφωνο κρατητηρίων ή από το κινητό σου τηλέφωνο στο κελί σου στη φυλακή μιλάς με τα φιλαράκια σου που είναι έξω και τους δίνεις μια διεύθυνση. Αυτή της κυρίας Κούλας. Τα φιλαράκια σου επειδή είναι καλοί βρίσκουν και το σπίτι της κόρης της κυρίας Κούλας κι άλλα τέτοια ωραία. Δεν είναι δύσκολο. Μετά κάνουν μια επίσκεψη είτε στο σπίτι της κυρίας Κούλας είτε της κόρης και λένε αυτά που πρέπει να πούνε. Η στέλνουν μια φωτογραφία των εγγονών της την ώρα που βγαίνουν από το σπίτι και πάνε σχολείο. Δε χρειάζεται κάτι άλλο. Η κυρία Κούλα ξαφνικά ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΩΞΗ. Ναι ΔΕΝ την επιθυμει. ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Αποσύρεται λοιπόν η δίωξη σε βάρος σου για την συγκεκριμένη πράξη και το ποσό της μπάζας πέφτει πάλι στα 100.000 ευρώ.

Η συνέχεια γνωστή ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ-ΦΥΛΑΚΙΣΗ-ΠΛΗΡΩΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΞΑΝΑ ΚΛΕΦΤΗΣ. Αυτή λοιπόν αγαπητοί κύριοι και κυρίες είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία προς την αποποινικοποίηση της κλοπής.
Δυστυχώς σε αυτη τη χώρα οι αρχές του ουμανισμού δεν αφορούν την κυρία Κούλα παρά άλλα πρόσωπα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη φαίνεται. Αν και πολλές φορές εμείς οι Αστυνομικοί φαντάζουμε χαζά στρατιωτάκια που περιμένουμε τι θα μας πει ο υπουργός ή οι στρατηγοί για να ενεργήσουμε τυφλά, δυστυχώς γι αυτούς δεν είμαστε όλοι έτσι. Κάποιοι έχουμε κριτική σκέψη και μπορούμε να καταλάβουμε τα κακώς κείμενα και να αφουγκραστούμε τον μέσο πολίτη.
Ο κόσμος δεν γνωρίζει ούτε τους τεχνικούς όρους ούτε τις συνέπειες των διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα. Θα τους γνωρίσει πικρά όταν θα βρεθεί στη θέση της κυρίας Κούλας.
Μέχρι τότε θα χαίρεται που βγήκαν οι Αστυνομικοί στο δρόμο και που θα προσληφθούν 1500 ειδικοί φρουροί.

Για τους λάτρεις της σταστικολογίας οι κλοπές αφορούν το 85% των αδικημάτων που απασχολούν το μέσο Τμήμα Ασφαλείας. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια