Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίαιτα: Πώς μπορεί η σαλάτα να την «σαμποτάρει»;



Αν και θα σκεφτόμασταν ότι η σαλάτα και η δίαιτα είναι δύο έννοιες στενά συνδεδεμένες, ωστόσο, μπορεί να είναι και αυτήν που την «μπλοκάρει».

Μια σαλάτα θεωρείται ιδανική επιλογή γεύματος για άτομα που βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Υπάρχουν, όμως, πολλές περιπτώσεις που μια «σαλάτα» μπορεί να αποδίδει τις ίδιες ή και περισσότερες θερμίδες από ένα «πλήρες γεύμα».

Τι θα πρέπει, λοιπόν, να προσέχετε ώστε να μη «σαμποτάρει» η σαλάτα τη δίαιτά σας;

Αρχικά, μια σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως γεύμα, όταν συνδυάζει λαχανικά, μια πηγή πρωτεΐνης και μια πηγή υδατάνθρακα. Ωστόσο, το είδος της πρωτεΐνης, των υδατανθράκων, αλλά και των λιπαρών υλών που προστίθενται σε αυτή, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το θερμιδικό της περιεχόμενο.

Έτσι, μια σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά, στην οποία προσθέτουμε, για παράδειγμα, μια μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό, 2-3 κουταλιές καλαμπόκι, λεμόνι και μετρημένη ποσότητα ελαιολάδου, αποτελεί ένα απόλυτα διαιτητικό και παράλληλα πλήρες γεύμα, ενώ, από την άλλη, επιλογές που περιλαμβάνουν τυριά, αλλαντικά, κρουτόν, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και κρεμώδη dressings, μπορεί να προσφέρουν πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες υπολογίζουμε.

Συνεπώς, όταν επιλέγετε μια σαλάτα ως κυρίως γεύμα, φροντίστε να περιέχει πρωτεΐνη χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως, για παράδειγμα, γαλοπούλα, στήθος κοτόπουλου, τυρί χαμηλών λιπαρών, τόνο ή αβγό. Επιπλέον, εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή/και παξιμάδια, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα, καθώς πέρα από την υψηλή διατροφική τους αξία, προσφέρουν και αρκετές θερμίδες. Τέλος, προτιμήστε ένα απλό dressing με υλικά όπως το ελαιόλαδο, η μουστάρδα, το ξύδι και το λεμόνι και αποφύγετε κρεμώδεις σάλτσες που περιέχουν μαγιονέζα.


Πηγή: neadiatrofis.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια