Αυτές είναι οι τροφές που λατρεύουν το … ψυγείο!Υπάρχουν τρόφιμα που και να μείνουν εκτός ψυγείου, δεν υπάρχει πρόβλημα να αλλοιωθούν.

Υπάρχουν, ωστόσο, και τροφές τις οποίες δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε να βάζετε στο ψυγείο, μια και υπάρχει όχι μόνο ο κίνδυνος αλλοίωσής τους που τα καθιστά επικίνδυνα, αλλά και γιατί χάνουν τη γεύση τους.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα τρόφιμα που είναι καλό να βάζετε στο ψυγείο:

Η μουστάρδα

Δεν είναι ότι θα χαλάσει, όμως οι περισσότερες μουστάρδες, και ειδικά η Dijon, χάνουν την ιδιαίτερη γεύση τους αν μείνουν εκτός ψυγείου.

Η κέτσαπ

Αφενός, οι κέτσαπ χωρίς συντηρητικά διατηρούνται μόνο στο ψυγείο, από την πρώτη μέρα. Όλες οι υπόλοιπες -περιλαμβανομένης πιθανότατα της κέτσαπ που έχεις σπίτι σου- αντέχουν εκτός ψυγείου έως και τρεις εβδομάδες. Επειδή σχεδόν κανείς δεν τελειώνει ένα μπουκάλι κέτσαπ σε τρεις εβδομάδες, καλή ιδέα είναι να τη διατηρείς εξαρχής στο ψυγείο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Τα σιρόπια του εμπορίου

Αντέχουν μέχρι και χρόνο εκτός ψυγείου αν δεν έχουν ανοιχτεί. Από τη στιγμή που θα τα ανοίξεις, ψυγείο και μένουν μια χαρά μέχρι και έξι μήνες.

Το αβοκάντο και η μπανάνα

Τα αφήνεις εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν, και μετά -αν δεν τα φας αμέσως- τα βάζεις στο ψυγείο για να ανακόψεις τη διαδικασία ωρίμανσης και να τα διατηρήσεις στο τέλειο στάδιο μέχρι να καταναλωθούν. Ναι, οι μπανάνες θα μαυρίσουν. Εξωτερικά. Εσωτερικά δεν παθαίνουν τίποτα.


Το αλεύρι ολικής άλεσης

Σε αντίθεση με το λευκό αλεύρι, το ολικής άλεσης έχει ένα βακτήριο που το κάνει να χαλάει πολύ γρήγορα αφότου ανοιχθεί. Βαλ’ το στο ψυγείο για να το διατηρήσεις περισσότερο.

Τα εσπεριδοειδή

Πορτοκάλια, λεμόνια και λάιμ συντηρούνται και εκτός, θα ζήσουν, όμως, έως και τετραπλάσιο χρόνο εντός ψυγείου.

Το γάλα σόγιας, αμυγδάλου κλπ

Είναι ασφαλές να το διατηρήσετε εκτός ψυγείου μέχρι την ημερομηνία λήξης του, αν δεν ανοιχθεί. Μετά το άνοιγμα, αυστηρά και μόνο ψυγείο.

Το σταφύλι

Απλώς δεν ζει εκτός ψυγείου. Το βάζεις με το που το φέρεις σπίτι και το αφήνεις εκεί μέχρι να το φας.

Το βούτυρο

Αν και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κόσμος που αφήνει το βούτυρο εκτός ψυγείου στη Μεσόγειο, ας το πούμε κι αυτό: Το βούτυρο θέλει πάντα ψυγείο. Θεωρητικά, σε χώρες με κανονικότερες θερμοκρασίες, αντέχει μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου. Μην το δοκιμάσετε εδώ στο νότο.


Τα αποξηραμένα φρούτα

Αντέχουν ένα-δυο μήνες εκτός ψυγείου, αν θέλεις, όμως, να τα κρατήσεις περισσότερο, ζουν μέχρι και εξάμηνο στο ψυγείο.

Όλα τα τυριά

Με την εξαίρεση των πολύ σκληρών τυριών, όπως, για παράδειγμα, αν έχεις αγοράσει ένα κεφάλι παρμεζάνα να σου βρίσκεται, όλα τα υπόλοιπα στο ψυγείο με το που τα φέρεις σπίτι και ξενοιάζεις.


Πηγή: in2life.gr