Ψυχικά ασθενείς όσοι έχουν εμμονή με τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου!Ψυχικά ασθενείς χαρακτηρίζει μία ψυχολογική μελέτη μία μερίδα ανδρών και γυναικών που παρακολουθούν ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη χωρίζει σε τρεις κατηγορίες τους λάτρεις του πορνό. Σε αυτούς που το κάνουν από ευχαρίστηση, σε αυτούς που έχουν τάσεις εξάρτησης και ψυχαναγκασμού και σε αυτούς που το κάνουν ως αντίδραση σε κάποια ψυχολογική πίεση, ή έντονο άγχος.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως από τις τρεις κατηγορίες, μόνο η πρώτη είναι ψυχικά υγιής. Οι άλλες δύο αντιμετωπίζουν κάποια θέματα ψυχολογικά. Στην έρευνα τονίζεται πως το 75% των ανθρώπων που βλέπουν πορνό, ανήκουν στην υγιή κατηγορία, οι οποίοι παρακολουθούν κατά μέσο όρο 24 λεπτά την εβδομάδα. Η κατηγορία «άγχος ή ψυχολογική πίεση», παρακολουθούν 17 λεπτά την εβδομάδα και το κάνουν ως μία πράξη… εκτόνωσης.

Η τρίτη κατηγορία είναι η μικρότερη από τις τρείς, αλλά και η πιο ανησυχητική για τους ιατρούς, αφού έχουν εξάρτηση από τις ταινίες πορνό. Αποτελούν το 11,8% από τους ανθρώπους που βλέπουν πορνό, είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες και παρακολουθούν 110 λεπτά την εβδομάδα.

Τέλος τονίζουν ότι όσο περισσότερο πορνό βλέπει κάποιος, τόσο λιγότερο ικανοποιημένος σεξουαλικά είναι…


Πηγή: pronews.gr