Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντίνος Γιαγτζόγλου: Σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τη δίκη της αυτόφωρης σύλληψής μου


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη δίκη είμαι ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ κανένας από τους συγκατηγορουμένους μου δεν έχει οργανική σύνδεση με τον
πυρήνα της υπόθεσης, οφείλω να κάνω ορισμένες διευκρινίσεις προς αποφυγήν παρεξηγήσεων λόγω των πρόσφατων ανακοινώσεων.
Καταρχάς, όσον αφορά την ανακοίνωση των μελών του Επαναστατικού Αγώνα, Πολάς Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη για τις υποθέσεις που πράγματι τους αφορούν:
Αφήνοντας κατά μέρος τις ερμηνείες περί αιτιών και σκοπών της εμπλοκής της Πόλας Ρούπα στην υπόθεση της σύλληψής μου, πρέπει να διασαφηνίσω ότι η άλλη δίωξη που αντιμετωπίζει από κοινού με το Νίκο Μαζιώτη για κατοχή εκρηκτικών δεν σχετίζεται κάπως με την υπόθεση μου, παρά μόνο συμπίπτει ως προς την ημερομηνία και τη σύνθεση της έδρας του δικαστηρίου. Αυτό όμως δεν συνιστά συνεκδίκαση όπως γράφτηκε επανειλημμένα στο κείμενό τους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε τι οφείλεται η λανθασμένη αναφορά τους περί συνεκδίκασης των υποθέσεών μας, αλλά θέλω να πιστεύω ότι έγραψαν τον όρο "συνεκδίκαση" εν η ρύμη του λόγου και όχι επειδή δεν γνωρίζουν τη διαφορά...
Εν συνεχεία, σε σχέση με την ανακοίνωση από τη "Συνέλευση Αλληλεγγύης" έχω να πω τα εξής:
Αρχικά, η δικογραφία για τους παγιδευμένους φακέλους παραμένει ανοιχτή γιατί δεν την κλείνει ο Έλληνας ανακριτής, ο οποίος είναι αυτός που διχοτόμησε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή της σύλληψης μου. Ο Έλληνας ανακριτής και η Ελληνίδα εισαγγελέας είναι αυτοί που απέρριψαν το αίτημα συνένωσης των δύο δικογραφιών και την προσφυγή μου κατά της δεύτερης προφυλάκισης που κατέθεσα από την πρώτη εβδομάδα μου στις φυλακές Λάρισας, καθώς και τις αντιρρήσεις που υπέβαλα για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης μετά τη λήξη του 18μήνου. Οι ελληνικές αρχές είναι αυτές που ζήτησαν συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη DNA από τη γαλλική αστυνομία στις 18/6/2018, την ημέρα που Γάλλοι εισαγγελείς και ανακριτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τους στην Αθήνα, για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Οι ελληνικές αρχές είναι αυτές που στις 21/6/2019 εξέδωσαν για πρώτη φορά στα ελληνικά (ίσως και ευρωπαϊκά) δικαστικά χρονικά Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας με την οποία ζητάνε τη διεξαγωγή ερευνών από τη γερμανική αστυνομία με γραφολογική αντιπαραβολή στοιχείων από το φάκελο που εντοπίστηκε στο υπουργείο οικονομικών στο Βερολίνο. Το Ελληνικό κράτος είναι αυτό που επικεφαλής διεξάγει έρευνες και με διώκει για την υπόθεση των παγιδευμένων φακέλων. Συνεπώς δεν είναι ούτε η γερμανική ούτε η γαλλική κυβέρνηση που ζήτησαν το διαχωρισμό της υπόθεσης των παγιδευμένων φακέλων από αυτήν της σύλληψής μου, αλλά οι διωκτικές αρχές του Ελληνικού κράτους αποφάσισαν και εκτέλεσαν αυτοβούλως τη διχοτόμηση της κυρίας υπόθεσης για την οποία ο ίδιος Έλληνας ανακριτής εξέδωσε το ένταλμα σύλληψής μου τον Οκτώβριο του 2017. Πέρα όμως από την ανακρίβεια σε σχέση με τη δίωξη μου, η συγκεκριμένη ανακοίνωση επαναλαμβάνει και μεγεθύνει την ανακρίβεια των μελών του Ε.Α., αφού καμία υπόθεση του Ε.Α. δεν έχει ενσωματωθεί στη δικιά μου υπόθεση όπως γράφουν χαρακτηριστικά.
Συμπληρωματικά προς τις παραπάνω διευκρινίσεις, αναφέρω ότι μου είναι αδιάφορο ποιες είναι οι πηγές πληροφόρησης της συνέλευσης "αλληλεγγύης" για τον πολύ απλό λόγο ότι καμία συλλογικότητα ή ατομικότητα που συμμετέχει στην εν λόγω συνέλευση δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου για να ενημερωθούν για την υπόθεση από πρώτο χέρι, προτού συντάξουν την ανακοίνωσή τους. Και επειδή η εποχή που ζούμε είναι ύποπτη και οι καιροί που έρχονται ύπουλοι, δηλώνω υπεύθυνα ότι καμία ανακοίνωση που με αφορά και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη εκ μέρους μου, ανεξαρτήτως των όποιων ενδεχόμενων κινήτρων και προθέσεων των φορέων της. Καλώς ή κακώς στον ελλαδικό χώρο του 21ου αιώνα και σε καθεστώς δημοκρατίας υπάρχει ελευθερία του λόγου και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά μπορεί εξίσου να εκφράζει την αλληλεγγύη του (δημόσια ή επί του προσωπικού, επίσημα ή ανεπίσημα) και να διατηρεί επικοινωνία με τους κρατούμενους αναρχικούς με πλείστα όσα μέσα και τρόπους καθόλη τη διάρκεια της κράτησής τους και όχι μόνο όταν θέλει να προμοτάρει τη ρεκλάμα του.
Εις το επανιδείν...
Ντίνος Γιαγτζόγλου
Φυλακές Κορυδαλλού, 16/9/2019





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια