Απλοί τρόποι για να δείξετε στα παιδιά σας ότι είστε περήφανοι γι’ αυτά!Οι γονείς αισθάνονται υπερηφάνεια για τα παιδιά τους και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την επίτευξη κάτι εξαιρετικού ή ειδικού.

Η υπερηφάνεια προέρχεται από το να βλέπεις τους καρπούς της δουλειάς σου ως γονέα καθώς περνούν τα χρόνια.

Σίγουρα, αυτό το αναζωογονητικό συναίσθημα έρχεται ως αποτέλεσμα κάθε βήματος που κάνουν τα παιδιά σας προς την ωριμότητα, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιο κοντά στην αυτάρκεια. Πρόκειται για την αναγνώριση των καλών πράξεων που κάνουν στη ζωή τους.

Ως γονέας, εργάζεστε ακούραστα και με μεγάλη προσοχή για να παρέχετε στα παιδιά σας τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν και να επιτύχουν κατορθώματα ξεπερνώντας τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο δρόμο τους. Επομένως, η επίτευξη όλων αυτών καθιστούν χωρίς αμφιβολία την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια μια μαγική και ανυπέρβλητη στιγμή.

Αν και είναι μερικές φορές δύσκολο να δείξετε στα παιδιά σας πόσο περήφανοι είστε από αυτά, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν:
  • Επαινέστε τα παιδιά σας για τα πράγματα που έχουν σημασία.
  • Επικροτήστε τη διαδικασία περισσότερο από το αποτέλεσμα.
  • Θυμηθείτε τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν ένα συγκεκριμένο κατόρθωμα.
  • Εξασφαλίστε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση στις ικανότητές τους.
  • Τα παιδιά σας λαμβάνουν καλύτερα τα συγχαρητήρια όταν είναι κοντά στο να επιτύχουν κάτι. Επομένως, επιλέξτε τη σωστή στιγμή.
  • Μπορεί να είναι εύκολο να επικεντρωθείτε στα επιτεύγματα άλλων παιδιών. Αλλά αποφύγετε τις συγκρίσεις.


Πηγή: baby.gr