Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι διαρρήκτες είχαν… ακροβατικές ικανότητες!


Δεκάδες κλοπές αλλά και μία ληστεία, στη διάρκεια της οποίας χτύπησαν το θύμα τους, είχαν διαπράξει οι δύο Αλβανοί ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της
Ασφάλειας.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι δύο νεαροί αλλοδαποί κι ένα ακόμη άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είχαν αφήσει διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που να μην διαρρήξουν, καταφέρνοντας να εισβάλουν σε αυτά, αφού πρώτα αναρριχούνταν σε τέντες, δέντρα, υδρορροές κτλ. Ο 25χρονος Εμιλιάνο και ο 24χρονος Γιούλι είναι γνωστοί στις Αρχές για τον ιδιαίτερο  τρόπο δράσης τους και μάλιστα είχαν συλληφθεί πριν λίγο καιρό.
Η δράση τους χρονολογείται το δίμηνο Ιούλιος και Αύγουστος, οπότε και οι καταγγελίες έπεφταν «βροχή» για τα απανωτά κρούσματα σε όλο το Ηράκλειο.
Σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η «Π» είχε αναφερθεί στη σπείρα των διαρρηκτών, αλλά και στο υλικό από κάμερες που υπήρχε και έδειχνε το πλούσιο «έργο» τους.
Η λεία τους ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, αφού κατάφεραν να αφαιρέσουν χρυσαφικά αξίας 36.000 ευρώ και χρήματα ύψους 27.000 ευρώ.
Η ληστεία
Η πιο σοβαρή από τις περιπτώσεις είναι η ληστεία που έκαναν σε βάρος ενός 72χρονου Ηρακλειώτη συνταξιούχου, τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου. Το σπίτι του ηλικιωμένου βρίσκεται στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο.
Οι δράστες αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού από μια διπλανή οικοδομή. Αφού διέρρηξαν την ξύλινη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο εσωτερικό της οικίας. Ο 72χρονος και η σύζυγός του βρίσκονταν στο σπίτι και αντιλήφθηκαν την παρουσία τους.
Ο ηλικιωμένος Ηρακλειώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δίστασε βλέποντας τους δύο από αυτούς. Εκείνοι προσπάθησαν να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σηκώνοντας τις μπλούζες που φορούσαν και φώναζαν «ληστεία»! Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στον 72χρονο και στον ένα εκ των δύο αλλοδαπών.
Με ένα μικρό έπιπλο που βρήκε μπροστά του το θύμα, προσπάθησε να ακινητοποιήσει το ληστή. Εκείνος τον γρονθοκόπησε και με το μικρό έπιπλο τον χτύπησε, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Όση ώρα διαρκούσε η πάλη, ο δεύτερος ληστής, ατάραχος έψαχνε το σπίτι. Βρήκε χίλια ευρώ και τότε οι δύο ληστές έφυγαν με τον ίδιο τρόπο που είχαν εισβάλει.
Γείτονας που άκουσε τη φασαρία, βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε τους δύο δράστες στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν. Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο και να τις παραδώσει στην αστυνομία.
Αστυνομικοί της ασφάλειας έχοντας το πολύτιμο υλικό στα χέρια τους, αναζήτησαν πειστήρια κι από άλλες κάμερες, καταφέρνοντας να φτάσουν σε ακριβή συμπεράσματα για το όχημα διαφυγής αλλά και τους δράστες.
Η σύλληψή τους και η αποκάλυψη των δεκάδων περιπτώσεων κλοπών που είχαν κάνει οφείλεται σε ένα τυχαίο γεγονός. Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι οι δύο Αλβανοί ενοικίαζαν διαμέρισμα στο Ηράκλειο. Η ιδιοκτήτρια του χώρου, τους ζήτησε να αποχωρήσουν, κάτι που οι ίδιοι δεν ήθελαν. Αστυνομικοί που κλήθηκαν για το επεισόδιο ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια και τους νοικάρηδες, κατάλαβαν με ποιους είχαν να κάνουν και τους συνέλαβαν!
Σκαρφάλωναν σε δέντρα
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί Αλβανοί «έπιασαν δουλειά» αμέσως μόλις αποφυλακίστηκαν. Αστυνομικοί λένε ότι «ένωσαν τις δυνάμεις και την ευελιξία τους  για να διαρπάξουν κλοπές και διαρρήξεις». Επίσης, τους προβληματίζει το γεγονός ότι αποφάσιζαν να «μπουκάρουν» σε σπίτια, ακόμη και αν γνώριζαν ότι οι ένοικοι τους είναι μέσα σε αυτά, ενώ αρνούνταν πεισματικά να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους προκύπτει από τις περίπου 30 διαρρήξεις ότι αναρριχούνταν σε οικοδομές για να φθάσουν σε μπαλκόνια σπιτιών, κυρίως του πρώτου ορόφου. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που μελέτησαν τη δράση τους, πιστεύουν ότι οι η τριμελής σπείρα δεν επέλεγε τυχαία το που θα «χτυπήσει». Στο «μάτι» έβαζαν πολυκατοικίες που δίπλα τους υπήρχαν υδρορροές, δέντρα, καμινάδες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ανέβαιναν και σε αυτοκίνητα για να «πετάξουν» στη συνέχεια σε κάποια μπαλκόνια.
Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση διάρρηξης οικίας στην Κηπούπολη, όπου οι δράστες αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου από την καμινάδα. Σε μία άλλη περίπτωση, σε σπίτι στη λεωφόρο Κνωσού, τα ίδια άτομα σκαρφάλωσαν σε ένα τοιχίο, μετά πέρασαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και στη συνέχεια κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού και να κλέψουν κοσμήματα και χρήματα.


Θάνος Περβολαράκης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια