Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις σας!! Μισθολόγιο, βαθμολόγιο, επικινδυνότητα επαγγέλματος

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Ενστόλων, μετά την κινητοποίησή τους στη Θεσσαλονίκη: Με ισχυρό συμβολισμό, τα αναμμένα κεριά στη μνήμη των Πεσόντων, εν ώρα
καθήκοντος, συναδέλφων μας, ολοκληρώθηκε φέτος η κοινή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών, στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, στο Λευκό Πύργο, με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας.
Τόσο με τις ομιλίες των προέδρων των Ομοσπονδιών όσο και με το δυναμισμό των συγκεντρωθέντων κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε μέχρι το Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το συνδικαλιστικό μας κίνημα έστειλε και πάλι ηχηρά μηνύματα προς την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, εστιάζοντας κυρίως στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και σε άλλα αιτήματα που, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του πολιτικού κόσμου, δεν έχουν επιλυθεί. «Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις σας. Μισθολόγιο, βαθμολόγιο, επικινδυνότητα επαγγέλματος», ήταν το κεντρικό σύνθημα και εξακολουθεί να αποτελεί και τον βασικό μας διεκδικητικό στόχο.
Στα αιτήματά μας αναφέρθηκαν αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Δημήτριος ΡΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιώργος ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ, το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο οποίος κλείνοντας τον κύκλο των ομιλητών, υπενθύμισε ότι οι ένστολοι βρέθηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας το 2003, επειδή η τότε κυβέρνηση είχε αθετήσει τις δεσμεύσεις της.
Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυναν, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος ΖΕΡΒΑΣ, η επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κα Κατερίνα ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ και άλλοι.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δυναμική πορεία μέσω των κεντρικών οδών της πόλεως προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας –Θράκης, όπου η διευθύντρια του Υφυπουργού κ. Θεόδωρου ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, παρέλαβε το Ψήφισμα με τα κοινά αιτήματά μας, το οποίο και επισυνάπτεται.
Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΤΣΙΑΝΟΣ ΠαναγιώτηςΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ ΓεώργιοςΠΑΣΣΑΚΟΣ ΣπυρίδωνΡΩΤΑΣ Δημήτριος