Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Παναγιώτης Χαρέλας για τις προκαταβολές του προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ

Δημοσίευση τού Παναγιώτη Χαρέλα, προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ: Επειδή έχει υπάρξει μια αναστάτωση σχετικά με τις προκαταβολές για τα προγράμματα με τα οποία αποσπουνται οι συνάδελφοι σε νησιά
και Έβρο, ήδη επικοινωνήσαμε με την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου και ενημερωνόμαστε για το θέμα.
Από την άνοιξη του 2018 εχει ομαλοποιηθεί η διαδικασία των προκαταβολών για κάθε συνάδελφο που αποσπάται και έτσι σταμάτησε η συνεχιζόμενη ανασφάλεια για την χορήγηση αυτών των προκαταβολων. Είχαμε φτάσει σε σημείο, συνάδελφοι να μην λαμβάνουν καμιά προκαταβολή και να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ, περιμένοντας μήνες και χρόνια ακόμη για να τα εισπράξουν.
Ήδη το αρχικό ποσοστό της προκαταβολής από 50% μεταβλήθηκε στο 80% με πρωτοβουλία των αρμόδιων αλλά και νυν Αρχηγού όπως επίσης και δικου μας αιτήματος.
Το τελευταίο διάστημα το ποσοστό αυτό έχει περιοριστεί κατά 15% - 20% λόγω της διασφάλισης μελλοντικής χρηματικης ροής. Δηλαδή επιδιώχθηκε να μην φτάσουμε πότε στο σημείο να μην υπάρχουν χρήματα και να μην μπορούν να δοθούν καθόλου σε αυτούς που θα αποσπαστούν στο μέλλον.
Ενημερωθηκαμε όμως πως με ενέργειες του Αρχηγείου το επόμενο διάστημα επανέρχεται η διαδικασία στην κανονικότητα και η χρηματοδότηση των προκαταβολών θα επανέλθει στα επίπεδα του 80%.
Τέλος επισημαίνεται πως αυτές οι εκκαθαρίσεις γίνονται σύντομα.
Ως ΠΟΣΥΦΥ παρακολουθούμε το θέμα και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια