Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Ελλείψεις στη χορήγηση ειδών ιματισμού στους νέους στρατευμένους


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Το πρόβλημα της χορήγησης ειδών ιματισμού συνεχίζεται και στη Γ’ ΕΣΣΟ/2019. Οι φαντάροι που κατετάγησαν στον στρατό ξηράς με τις δύο
τελευταίες σειρές έχουν λάβει δύο (2) στολές παραλλαγής αντί για τρεις (3) που λάμβαναν μέχρι πρότινος. Μάλιστα, όπως ενημερώθηκαν, αυτό έγινε κατόπιν σχετικής διαταγής του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Εξάλλου, οι ίδιοι οι φαντάροι έχουν καταγγείλει επανειλημμένως πως τα προβλήματα στην χορήγηση του ιματισμού είναι πολλά. Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών υπάρχει διαφορετικό απόθεμα με αποτέλεσμα να μην χορηγούνται όλα τα είδη ιματισμού που είναι απαραίτητα για τη θητεία. Ως αποτέλεσμα, οι φαντάροι αναγκάζονται με δικά τους έξοδα να τα αγοράζουν.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τις ελλείψεις ειδών ιματισμού στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες. Οφείλει να διασφαλίσει την ενδυμασία όλων των στρατευμένων, χορηγώντας τις αναγκαίες ποσότητες και τα αναγκαία είδη που απαιτούνται για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
την άμεση χορήγηση της τρίτης στολής παραλλαγής σε όσους δεν την έχουν;
να εξασφαλίσει την πλήρη χορήγηση των ειδών ιματισμού στους νέους στρατευμένους;

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Νίκος Παπαναστάσης

Θανάσης Παφίλης





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια