Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι μπανάνες από το Εκουαδόρ έκρυβαν... εκατοντάδες κιλά κόκα

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι του Πειραιά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των Αρχών έπειτα από τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ. Σύμφωνα με τις έως τώρα
πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί σε κοντέινερ με μπανάνες ,εκατοντάδες κιλά της ναρκωτικής ουσίας. Έως τώρα έχουν δεσμευθεί τουλάχιστον 100 κοντέινερ με πάνω 120 κιλά κοκαΐνη. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ποσότητα μπορεί να φτάνει και τα 500 κιλά.
Στελέχη του ΣΔΟΕ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού αλλά και τελωνειακοί κάνουν φύλλο και φτερό τα φορτία για τα οποία είχαν την πληροφορία πως κρύβονται τα ναρκωτικά.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με ανάλογη υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις αρχές του Σεπτέμβρη.
Στόχος τώρα των Αρχών είναι να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τη μεταφορά της κοκαΐνης.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο τελικός προορισμός της συγκεκριμένης ποσότητας ήταν η Ελλάδα ή αποτελούσε η χώρα μας ενδιάμεσο σταθμό με τελικούς αποδέκτες άτομα σε άλλη χώρα.
Όλα δείχνουν πάντως πως οι ποσότητες των ναρκωτικών είναι πολύ μεγαλύτερες με τις Αρχές να χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα προκειμένου να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές και να ξεκαθαριστεί πώς τα λατινοαμερικάνικα καρτέλ έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια