Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οχτώ συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις εύκολα βάρος και θα το κρατήσεις μακριά!



Είναι αρκετά δύσκολο και απαιτεί προσπάθεια ώστε να χάσουμε τα περιττά κιλά. Μάλιστα, η διαδικασία αυτή είναι σύνθετη, καθώς βασίζεται σε κάτι εξαιρετικά απλό: τη συνήθεια.

Όσο συνηθίσεις κάποια πράγματα, τόσο αυτά εν καιρώ είτε θα σε κάνουν να πάρεις βάρος, είτε θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ιδού μερικές καλές πρωινές συνήθειες για να χάσεις τα περιττά κιλά και, το κυριότερο, να τα κρατήσεις μακριά.

Βάλε πρωτεΐνη στο πρωινό σου

Ένα υψηλό σε πρωτεΐνη πρωινό βοηθά στο να μειώσεις τις λιγούρες μέσα στην ημέρα και να χάσεις βάρος. Σούπερ πρωτεΐνικες πηγές ως «βάση» γι’ αυτό είναι τα αβγά, το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, το τυρί κότατζ, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι chia.

Πιες νεράκι

Κι όμως, η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας για περίπου 60 λεπτά μετά. Μάλιστα σε κάποια άτομα, η κατανάλωση νερού βοηθά στη μείωση της όρεξης.

Ζυγίσου

Το ζύγισμα το πρωί είναι μια καλή μέθοδος για να ενισχύσεις το κίνητρό σου και να βελτιώσεις την αυτοσυγκράτησή σου σε θέματα διατροφής. Μικρές αυξομοιώσεις στο βάρος είναι φυσιολογικές, όμως, αν το δεις γενικά, η εικόνα της ζυγαριάς συχνά θα σου «δείξει» πότε ξέφυγες.

Let the sunshine in που λέει και το τραγούδι

Άνοιξε τις κουρτίνες και άσε τον ήλιο να μπει ή βγες στο μπαλκόνι και κάνε μια μίνι ηλιοθεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επηρεάσει, σε μικρό βαθμό, το βάρος σου, ενώ ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία με τη σειρά της μπορεί να ενισχύσει το αδυνάτισμα.


Στρίμωξε κάπου λίγη άσκηση

Αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, φαίνεται πως όσοι γυμνάζονται το πρωί, έχουν σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσα στη μέρα, κάτι που βοηθά στον έλεγχο της όρεξης.

Ταπεράκι!

Αξίζει την… ταλαιπωρία. Η ετοιμασία ενός μίνι γεύματος το πρωί είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να βάλεις σε τάξη τη διατροφή σου και να χάσεις βάρος. Το λεγόμενο meal prep και γενικά το σπιτικό φαγητό, βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας των γευμάτων μέσα στη μέρα.

Κοιμήσου λίγο παραπάνω

Ή πέσε το προηγούμενο βράδυ για ύπνο νωρίτερα. Οι λίγες ώρες ύπνου συνδέονται με αυξημένη όρεξη, ιδιαίτερα για τροφές υψηλές σε υδατάνθρακες και θερμίδες και αυξημένη κατανάλωση θερμίδων μέσα στην ημέρα.

Άσε το αυτοκίνητο

Μπορεί το να οδηγήσεις μέχρι τη δουλειά να είναι το πιο εύκολο, όμως δεν αρέσει και τόσο στην… περιφέρεια της μέσης σου. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι περπατάνε, πάνε με το ποδήλατο ή με τα Μέσα στη δουλειά, έχουν χαμηλότερο βάρος.


Πηγή: in2life.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια