Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο δήμαρχος Ζακύνθου καταγγέλλει οργανωμένο κύκλωμα για τις πυρκαγιές στο νησί

Σημαντικές αποκαλύψεις κάνει ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Νικήτας Αρετάκης για την καταστροφική πυρκαγιά αναφερόμενος σε διαπλεκόμενα συμφέροντα που θέλουν να καταστρέψουν το νησί προς όφελός τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τουλάχιστον 10.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στις τελευταίες πυρκαγιές στο νησί.


Ο δήμαρχος της Ζακύνθου εκτιμά ότι εκείνοι που θέλουν την καταστροφή των δασικών εκτάσεων του νησιού το κάνουν επειδή το νησί έχει μια ανοδική πορεία στον τουρισμό.

Μάλιστα εξήγησε ότι οι φωτιές μπαίνουν σε επιλεγμένα σημεία ενισχύοντας όλους εκείνους που μιλούν για εμπρησμό.



Συγκεκριμένα μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Αρετάκης επισήμανε: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του φέτος με τις φωτιές στη Ζάκυνθο. Μιλάμε για οργανωμένο σύστημα. Πιστεύω ότι επειδή το νησί έχει μια άνοδο τουριστικά, κάποιοι προσπαθούν να το καταστρέψουν. Είναι επιλεγμένες οι θέσεις που βάζουν φωτιές αλλά και οι ώρες. Εδώ μιλάμε για εμπρησμούς και όχι για τυχαίες φωτιές. Υπάρχουν αντιπαλότητες και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Φέτος το καλοκαίρι έγιναν πολλές φωτιές στη Ζάκυνθο αλλά οι δύο ήταν οι πιο καταστροφικές. Μάλιστα για την τελευταία μπορώ να πω ότι εξαιτίας της είχαμε μεγάλη οικολογική καταστροφή».

Να υπενθυμίσουμε ότι η τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στο νησί ήταν εκείνη που ξέσπασε σε δασική έκταση στα χωριά Κερί και Αγαλάς, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το μέτωπο της φωτιάς μαινόταν ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στο Ιόνιο Πέλαγος. Το Κερί και ο Αγαλάς εκκενώθηκαν και αποφεύχθηκαν ανθρώπινες απώλειες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια