Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας με τον Συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συναντήθηκε σήμερα με το Συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ε.Ε. κ. Gilles de Kerchove. Στο πλαίσιο της
συνάντησης, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία στην Ευρώπη, καθώς και τις προκλήσεις για την ασφάλεια από την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στον κ. de Kerchove τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου. Ο Ευρωπαίος Συντονιστής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ε.Ε. και της EUROPOL να υποστηρίξει με τεχνογνωσία την Ελλάδα.
Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στους «επιστρέφοντες αλλοδαπούς μαχητές» και την χρήση των νέων τεχνολογιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. O κ. Χρυσοχοίδης τόνισε τη σημασία της σταθερής συνεργασίας με τον Συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης, ενώ ο κ. de Kerchove από την πλευρά του εξέφρασε την πεποίθησή πως η Ελλάδα και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα υποστηρίξουν τις αλλαγές στην αντι-τρομοκρατική στρατηγική της Ε.Ε.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια