Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας: Εντυπωσιακή η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην 84η Δ.Ε.Θ.

Με ένα εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο περίπτερο κέρδισε τις εντυπώσεις η Ελληνική Αστυνομία στη φετινή 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη έκθεση που πραγματοποιείται
στη χώρα μας.
        Το περίπτερο βρισκόταν στην γνωστή του θέση, για όσους γνωρίζουν το χώρο, κοντά σε μια από τις δύο εισόδους της Δ.Ε.Θ., και όντας άρτιο αισθητικά τραβούσε άμεσα το ενδιαφέρον του επισκέπτη και ουσιαστικά τον προσκαλούσε – προκαλούσε για μια επίσκεψη που δεν επρόκειτο να διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα, αλλά αρκετή ώρα. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι παρουσιαζόταν στις διάφορες ενότητες του το πολυποίκιλο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο ως προς την πρόληψη, όσο και ως προς την καταστολή της εγκληματικότητας. Ξεχωριστή φυσικά αναφορά πρέπει να γίνει και στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής, όπου τα στελέχη του Σώματος δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν καλύτερους και πιο ευσυνείδητους οδηγούς και να συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν πληγή για τη χώρα μας.
        Στον εξωτερικό τμήμα του εκθεσιακού χώρου ξεχώριζε σε πρώτη ματιά ο ειδικός τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, όπου με τη βοήθεια των έμπειρων αστυνομικών οι μικροί επισκέπτες μπορούσαν να διδαχθούν παίζοντας τους κανόνες κίνησης στους δρόμους και όχι μόνο. Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας με παζλ και να προμηθευτούν ένα κόμικ που δημιουργήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. Οι μεγαλύτεροι είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τους κινδύνους που παραμονεύουν στο δρόμο και συνήθως προκαλούνται από την ανθρώπινη αμέλεια. Έτσι, μπορούσαν φορώντας ειδικά γυαλιά να αντιληφθούν πως είναι να οδηγείς σε συνθήκες μέθης, ακραίας κούρασης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ με το ειδικό ανατρεπόμενο όχημα ήταν εύκολο να καταλάβουν πως αυξάνονται θεαματικά οι πιθανότητες σοβαρών τραυματισμών όταν οι επιβάτες και ο οδηγός δεν φορούν τη ζώνη ασφαλείας.
        Παράλληλα, οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, όπως τις περιπολίες με ποδήλατο και την καταξιωμένη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και να συνομιλήσουν με τους αστυνομικούς που τις απαρτίζουν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με εμπεριστατωμένη ενημέρωση ήταν η παρουσίαση των drones που έχει προμηθευτεί η Αστυνομία και είναι άκρως λειτουργικά.
       Στο εσωτερικό του περιπτέρου η ενημέρωση αφορούσε κυρίως στο έργο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, τα οποία μάλιστα γιορτάζουν το ιωβηλαίο τους. Οι υπεύθυνοι αστυνομικοί περιέγραφαν με απλό τρόπο και αρκετές λεπτομέρειες το πολύτιμο έργο τους και σε κέρδιζαν με την παρουσία τους και τις επιστημονικές τους γνώσεις.
       Το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας εγκαινιάστηκε με την παρουσία της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας και με εντυπωσιακό τρόπο, αφού πραγματοποιήθηκε έως και καταρρίχηση αντρών της Ε.Κ.Α.Μ. από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. . Στα αξιοσημείωτα του πρώτου διημέρου της Δ.Ε.Θ. ήταν αναμφισβήτητα και η βράβευση που έκανε ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης στον Συνεταιρισμό Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τη σπουδαία πολύχρονη προσφορά του. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ηλίας Βασιλάκης.
        Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που μόχθησαν για το στήσιμο και τη λειτουργία του περιπτέρου του Σώματος στη Δ.Ε.Θ. Η τοπική μας διοίκηση βρέθηκε εκεί και έτυχε θερμής υποδοχής και αναλυτικής ξενάγησης, αποχωρώντας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι σίγουρο ότι ανάλογες παρουσίες αναδεικνύουν το έργο της Αστυνομίας στα μάτια των πολιτών, με κέρδη άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα. Η τοπική μας διοίκηση, ως υποστηρικτής μιας εξωστρεφούς και με σύγχρονο χαρακτήρα Αστυνομίας δηλώνει την ικανοποίηση της μέσα από αυτό το μικρό αφιέρωμα.
 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια