Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρεφικό μασάζ: Οι 8 κινήσεις με τα πολλαπλά οφέλη για τα μωρά σας αν εφαρμοστούν πριν τον ύπνο



Αρκετά διαδεδομένο στις νέες μανούλες είναι το βρεφικό μασάζ και η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά οφέλη για τα μωρά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βρεφικό μασάζ έχει πολλά οφέλη για το ανοσοποιητικό, το κυκλοφοριακό, το αναπνευστικό, αλλά και το νευρικό σύστημα του βρέφους και καλό θα ήταν να το συμπεριλάβουμε στην καθημερινή ρουτίνα του μωρού μας.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, το βρεφικό μασάζ έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη και για τον καλό ύπνο του μωρού και ενδείκνυται ένα ολιγόλεπτο μασάζ, ιδανικά λίγο μετά το βραδινό του μπανάκι.

Δείτε παρακάτω οχτώ κινήσεις για το βρεφικό μασάζ του μωρού σας και εφαρμόστε τες.
  • Ξεκινήστε βάζοντας τα δύο σας χέρια στο στήθος του μωρού σας. Με αυτόν τρόπο του λέτε με τον τρόπο σας ότι ήρθε η ώρα για το μασάζ σας. 

  • Κάντε απαλό μασάζ στο σημείο εκείνο και αμέσως το μωράκι σας θα νιώσει πολύ όμορφα. 


  • Τα χέρια είναι από τα μέρη του σώματος που χρησιμοποιεί αρκετά το μωρό σας μέσα στη μέρα. Ξεκινήστε από τους καρπούς του και κάνετε απαλό μασάζ μέχρι και τον ώμο. Προσοχή όμως! Μη βάλετε παραπάνω πίεση από όση πρέπει γιατί ενδέχεται να τραυματίσετε το μωρό σας. 


  • Κάντε μασάζ και στις παλάμες και στα δάχτυλα του μωρού σας. Πιέστε ελαφρά και με απαλές κινήσεις το κάθε δάχτυλο του μωρού σας, χρησιμοποιώντας το δείκτη και τον αντίχειρά σας. 


  • Σειρά έχει η κοιλίτσα του μωρού. Χρησιμοποιήστε την παλάμη σας για να κάνετε απαλό μασάζ στην κοιλίτσα του μωρού. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε και στο πεπτικό του σύστημα. 


  • Πιάστε με τα χέρια τα γόνατα του παιδιού σας και πιέστε τα ελαφρά προς την κοιλίτσα του. Επαναλάβετε αυτήν την κίνηση μερικές φορές. 


  • Πιάστε με το χέρι σας τον αστράγαλο του μωρού σας και με το άλλο χέρι κάντε απαλό μασάζ κατά μήκος όλου του ποδιού. 


  • Τέλος, χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας και κάντε απαλό μασάζ στην πατούσα του μωρού σας. 



Πηγές: motherandbaby.com, mothersblog.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια