Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φθιώτιδα: Εντοπίστηκε φυτεία με 644 δενδρύλλια


Ακόμη μία φυτεία με (644) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ορεινή, δύσβατη και απόκρημνη περιοχή (όρος Καλλίδρομο), του Δημοτικού Διαμερίσματος Δαμάστας Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας, προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο – αποψιλωμένο δασικό χώρο, συνολικής έκτασης δύο περίπου στρεμμάτων, με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λ αμίας, με τη συμμετοχή των Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, εκριζώθηκαν (644) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (1,55) μέτρων, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν έντεκα (11) συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά (37) κιλά & (768) γραμμάρια κάνναβης (ακατέργαστη & φυτικά αποσπάσματα).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιοι χώροι αποξήρανσης των δενδρυλλίων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος για τη καλλιέργεια και περιποίησή τους.

Επίσης, εντός του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυτοσχέδιας δεξαμενής νερού, μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και πρόχειρα καταλύματα διαμονής των καλλιεργητών.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Οι εντατικές δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια