Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ζητούσαν" πληροφορίες από τουρίστες και τους ξάφριζαν - 3 συλλήψεις

Συνελήφθησαν το απόγευμα τής Τρίτης στην οδό Ερμού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, τρεις αλλοδαπές -οι δύο ανήλικες- οι οποίες κατελήφθησαν την στιγμή που
απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του επεδείκνυαν και παράλληλα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό της τσάντας του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι δράστιδες, το τελευταίο τρίμηνο μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία εμπορικού, ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας και εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στο δρόμο, είτε σε καταστήματα είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολούθως και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών από πεζούς, εκ των οποίων διαπράχθηκαν οι -6- εντός καταστημάτων, οι -5- στον δρόμο και -1- εντός τρόλεϊ.


Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια