Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Κάλεσμα για πορεία αποστράτων για την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση τής Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας το «εύφορο έδαφος» που παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το αφήγημα της ανάπτυξης για
όλους, κατέθεσε για «δημόσια διαβούλευση» το νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.
Η «ανάπτυξη για όλους» που διατυμπανίζει η ΝΔ με το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» σε μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες και παροχές για την μεγάλη εργοδοσία είναι ανάπτυξη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και κόλαση για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Επιχειρούν να αφοπλίσουν τα εργαζόμενα παιδιά μας, για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα τους, εξασφαλίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την όλο και πιο απρόσκοπτη κερδοφορία των λίγων. Επιχειρούν από τη μια να βάλουν στο γύψο τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων και από την άλλη παρέχουν κάθε διευκόλυνση προς τη μεγάλη εργοδοσία.
Μας ανάγκασαν, εδώ και 10 χρόνια, να πληρώσουμε την κρίση τους. Τώρα έρχονται, για άλλη μια φορά να φορτώσουν στις πλάτες μας την ανάπτυξή τους.
Συναδέλφισες-Συνάδελφοι
Ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες.
Έχουμε την δύναμη οργανωμένα, συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, με σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής, και σύγχρονα δικαιώματα.
Απευθύνουμε Κάλεσμα Συμμετοχής Αποστράτων
στα συλλαλητήρια που οργανώνουν σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σ’ όλη τη χώρα και στην Αθήνα την
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, 7μμ στα Προπύλαια.
Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν δεχόμαστε να ζούνε τα παιδιά μας στην ανεργία, στην απληρωσιά. Δεν δεχόμαστε οι οικογένειές μας να ζούνε σε εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια και συγχρόνως να βρίσκονται μπλεγμένοι όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Δεν θέλουμε μια τέτοια ζωή για μας και τις οικογένειες μας και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Απαιτούμε
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης.
Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες.
Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους
Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς
Καμιά εμπλοκή στους πολέμους και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Αμερικανονατοϊκές βάσεις.




14-9-2019
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια