Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών: Οι απόστρατοι τιμάμε την 1η Οκτώβρη, μέρα των συνταξιούχων, αγωνιστικά


Διαβάστε την ανακοίνωση
Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ τιμάμε αγωνιστικά την 1η Οκτώβρη, παγκόσμια μέρα των συνταξιούχων. Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων  τη μέρα αυτή και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, την Τρίτη 1-10-2019 και ώρα 10.00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (έναντι Δημαρχείου).

 

Οι απόστρατοι όπως και όλοι οι συνταξιούχοι, έχουμε προσφέρει σε όλο τον υπηρεσιακό- εργασιακό μας βίο. Δεν ανεχόμαστε τη ληστρικές αφαιρέσεις και μεθοδεύσεις της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ., όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε βάρος των συντάξεών μας. Πληρώσαμε περισσότερο από όλους μια κρίση που δεν είμαστε υπαίτιοι, δεν θα πληρώσουμε τώρα και τη λεγόμενη ‘’ανάπτυξη για όλους’’. Να την πληρώσει η ολιγαρχία του πλούτου την οποία εξυπηρετούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις απώλειες που είχαμε σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, με την εφαρμογή των αντισυνταξιοδοτικών και αντιασφαλιστικών νόμων. Δεν μπαίνουμε στη λογική του μικρότερου κακού, ούτε ξεχνάμε τα δικαιώματά μας. Λέμε όχι στον εφησυχασμό, στην απάθεια, στην παραίτηση.

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ συμπορευόμαστε με το οργανωμένο,  μαζικό συνταξιουχικό κίνημα. Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιώντας την αντιασφαλιστική νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα το νόμο Κατρούγκαλου έχει δείξει τις προθέσεις της σε βάρος όλων μας. Στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας, στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στην κατεδάφιση ότι έχει απομείνει από τις συντάξεις μας με το λεγόμενο σύστημα τριών πυλώνων (εθνική σύνταξη – επαγγελματικά ταμεία –ιδιωτική ασφάλιση). Δεν πιστεύουμε στις αόριστες κυβερνητικές υποσχέσεις, όταν καθημερινά διαπιστώνουμε ότι προωθεί και νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και προτεραιότητά της είναι το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ δηλαδή η επιβολή τους με τον αυταρχισμό και την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

 

Στεκόμαστε κοντά τους εν ενεργεία συναδέλφους που βιώνουν τα ίδια αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις.  Στηρίζουμε το δικαίωμά τους να διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό.  Τους καλούμε να μην είναι τυφλά όργανα καταστολής και να μην  στρέφονται ενάντια στους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους νεολαίους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

 

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση στη χώρα και την περιοχή μας. Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι μεγάλοι. Είναι γνωστό ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται και προωθούνται διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και συνδιαχείριση στην Ελληνική ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η προγραμματιζόμενη ανανέωση και επέκταση της Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις καθιστά τη χώρα μας ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στόχο στον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Επίσης, ο Στρατηγικός Διάλογος με τις ΗΠΑ στοχεύει στην ‘’αμερικανοποίηση’’ της πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Ελληνικού Λαού και στη μετατροπή της πατρίδας μας σε προτεκτοράτο, όπως διαφαίνεται και από τις διαφημίσεις και γενικά τις προκλητικές παρεμβάσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην πολιτική και κοινωνική ζωή  της χώρας μας. 

 

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

 

Αποκατάσταση των συντάξεών μας. Ένταξη του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών στις συντάξεις. Οριστική περικοπή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και απόδοση των αναδρομικών. Απόδοση των δώρων και όχι επιδόματα. Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.

 

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ιδιαίτερα του Ν. 4387/2016 (Κατρούγκαλου). Κατάργηση του άρθρου για την ‘’προσωπική διαφορά’’ στις παλιές συντάξεις. Επανασύνδεση των συντάξιμων αποδοχών μας με το μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων μας.

 

Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.  Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων.  Όχι στη λειτουργία του ΤΕΑΠΑΣΑ ως επαγγελματικού ταμείου. Αναλογική συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων των αστυνομικών στο διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

 

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στην εμπορευματοποίηση. Όχι στο ξεπούλημα του ΝΙΜΤΣ. Χρηματοδότηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών περίθαλψης και της Μ.Ε.Θ.

 

Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη. Καμιά κατάσχεση και σημαντικές περικοπές στα δάνεια. Να μην χρησιμοποιείται η αστυνομία σε πλειστηριασμούς και εξώσεις από κατοικίες.

 

Όχι στην καταστολή σε βάρος των συνταξιούχων, των εργαζομένων, της νεολαίας, του αγωνιζόμενου λαού. 

 

Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά. Όχι σε νέα συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις. Όχι στις παρεμβάσεις του πρέσβη των ΗΠΑ. Όχι στο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ.

 

Όλοι οι απόστρατοι στις κινητοποιήσεις με το μαχητικό συνταξιουχικό κίνημα!

 

Τιμάμε τη μέρα των συνταξιούχων αγωνιστικά!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια