Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυροσβεστών στο One Channel: Δουλεύουμε με γερασμένο στόλο και προσωπικό


Καλεσμένος στην εκπομπή One Line Weekend βρέθηκε την Κυριακή (4/8) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Δημήτρης Σπαθόπουλος, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις ελλείψεις
και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται σήμερα αντιμέτωπη η Πυροσβεστική.    Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Πυροσβεστική σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού αλλά και εξοπλισμού, ο κ. Σπαθόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή έχει να διαχειριστεί ένα γερασμένο στόλο κι ένα γερασμένο δυναμικό. «Τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα καθώς το 70% των οχημάτων μας είναι άνω των 18 ετών και υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 20%, που είναι πάνω  από 30 ετών και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τα καναντέρ και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, μερικά εκ των οποίων ξεπερνούν τα 45 χρόνια» δήλωσε σχετικά ο κ. Σπαθόπουλος, ενώ συμπληρώνοντας υπογράμμισε  πως ο μέσος όρος ηλικίας των Πυροσβεστών, ξεπερνά τα 40 έτη. 
 Ο ίδιος, μιλώντας με τις Στ. Παπαμιχαήλ και Σ. Σιαμπλή, επεσήμανε πως ενώ γίνονται προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών, οι ελλείψεις στο μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής παραμένουν ενώ με τα ίδια μελανά χρώματα περιέγραψε και την κατάσταση στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της υπηρεσίας. «Φωτιές πάντα υπήρχαν και δυστυχώς θα συνεχίζουν να υπάρχουν.Ο κόσμος π΄ρεπει να γνωρίζει πως κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα διαθέσιμα μέσα». 
πηγή: onetv.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια