Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kύκλωμα διακίνησης μεταναστών ξετρύπωσε το Λιμεναρχείο Χίου


Σε συνέχεια της από (12/8) σύλληψης 24χρονου Παλαιστίνιου από στελέχη του Κ.Λ. Χίου για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών, αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση με την κατηγορία ότι παρείχε συνδρομή έναντι αμοιβής σε κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά προς την Ελλάδα υπηκόων Τρίτων Χωρών, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Παλαιστίνιο είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Μάιο για τη συμμετοχή του σε σύνολο 7 περιπτώσεων κλοπών στην περιοχή της Χίου, ενώ στα ίχνη του τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου οδηγήθηκαν μετά τον εντοπισμό εντός του περίφρακτου χώρου του Λιμένα Χίου 8 αλλοδαπών που διέθεταν ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά δεν κατείχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχαν διαφύγει της σύλληψής τους διαμένοντας στην οικία του 24χρονου. 

 

Επίσης ο ανωτέρω αλλοδαπός φέρεται να εμπλέκεται στο ίδιο  κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών με τον Τούρκο κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «SIBELA» σημαίας Τουρκίας, ο οποίος είχε συλληφθεί από τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου την 16-08-2019, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προς τη χώρα μας με πολυτελές σκάφος. Ειδικότερα, ο ανωτέρω κυβερνήτης μετά από τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ενώπιων των Στελεχών του Κ.Λ. Χίου κατά την προσαγωγή του,  διαπιστώθηκε να  εμπλέκεται  σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης με το οποίο συνδέεται και ο 24χρονος .

 

Πηγή: politischios.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια