Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια είναι η συνιστώμενη δόση βιταμίνης D που πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά;



Αποτελεί μια βιταμίνη που είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού μας.

Έχετε αναρωτηθεί, όμως, πόση είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση που χρειάζεται ο οργανισμός σας;

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων και η επαρκής πρόσληψή της είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών.

Η βιταμίνη D ρυθμίζει την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνει τον κίνδυνο σκλήρυνσης κατά πλάκας και καρδιοπάθειας.

Αν και έχει αποδεδειγμένα οφέλη για τον οργανισμό, οι μετρήσεις βιταμίνης D, δείχνουν αυξημένη συχνότητα εμφάνισης ανεπάρκειας στο γενικό πληθυσμό. Το 42% των Αμερικανών, συγκεκριμένα, παρουσιάζει ανεπάρκεια βιταμίνης D και κινδυνεύει από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συνιστώμενη ημερήσια δόση

Ο καθορισμός της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η χώρα διαμονής, η ηλικία, το φύλο κλπ. Εάν ζείτε, για παράδειγμα, σε μια χώρα που έχει ηλιοφάνεια αρκετούς μήνες κάθε χρόνο, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο 5-30 λεπτά από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και λίγο παραπάνω όσοι έχουν πιο σκούρα επιδερμίδα. Εάν, όμως, ζείτε μακριά από τον ισημερινό, μάλλον χρειάζεστε 25-100mg συμπληρωμάτων βιταμίνης D ημερησίως.


Πηγές: medicaldaily.com, onmed.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια