Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσπίζεται το επικίνδυνο για τους αστυνομικούς- Ποια μορφή θα έχει


Ο Χρυσοχοΐδης ήρθε για να πάρει εκ νέου από τους αστυνομικούς, σε μία περίοδο επανεκκίνησης της πολιτικής του σταδιοδρομίας και σε μία υπερπροσπάθεια δεδομένων των
συνθηκών (θυμίζουμε δήλωση συνεργατών στο bloko.gr περί μιας ΕΛΑΣ βαθιάς αποδιοργάνωσης) καταγραφής του στα ιστορικά χρονικά ως τον πλέον και μακράν του δεύτερου επιτυχημένου υπουργού δημόσιας τάξης.

Γνωρίζει όμως πως για να γίνει αυτό, προαπαιτείται διαδραστικά ως εκ των ων ουκ άνευ η ανταποδοτική πολιτική στήριξης των αστυνομικών και αυτή τη φορά όχι με ασπιρίνες. Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως πολύ σύντομα πρόκειται να αναγνωριστεί η επικινδυνότητα της εργασίας των αστυνομικών (ενδεχομένως και των πυροσβεστών) αλλά ο συντελεστής απόδοσης δεν θα είναι "ζεστό" υπό την έννοια της άμεσης μηνιαίας μισθολογικής μεταβολής. Το πιο  πιθανό είναι με βάση τα σενάρια που εξετάζονται (τρία στον αριθμό) η ευεργετική απόδοση του μέτρου ν' αντισταθμιστεί στην ... εφορία. 

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, τα εκκαθαριστικά σημειώματα των αστυνομικών θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο με σημαντικές ελαφρύνσεις σε σχέση με το παρελθόν και κάπως έτσι κατ' αυτό τον τρόπο θα ικανοποιηθεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα διαχρονικά πρώτης προτεραιότητας αιτήματα των υπηρετούντων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η ιδέα "έπεσε" στο τραπέζι στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού με συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ, ενώ όπως σημειώνεται, έπονται κι άλλες ρυθμιστικές μεταβολές μηδενικού ή χαμηλού κόστους, με τις οποίες θα βελτιωθεί  υπηρεσιακός βίος μεγάλου αριθμού αστυνομικών, καθώς και δοκίμων.

Για όλα αυτά θ' ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ από το bloko.gr 



του Γιώργου Καραϊβάζ     




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια