Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένα παπούτσι ‘’πρόδωσε’’ τους διαρρήκτες της Χίου

Ο 36χρονος και ο 38χρονος συνεργός του έφτασαν στις 7 Αυγούστου με πλοίο της γραμμής στη Χίο με σκοπό να ανοίγουν σπίτια. Μέσα σε 15 ημέρες κατάφεραν να κάνουν 14 διαρρήξεις με λεία που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Με συγκεκριμένη μεθοδολογία καθημερινά έμπαιναν στα σπίτια αφού ήταν σίγουροι πως οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Ο ένας παραβίαζε με διαρρηκτικά εργαλεία πόρτες και παράθυρα και ο δεύτερος κρατούσε τσίλιες. Χρησιμοποιούσαν δύο αυτοκίνητα τα οποία άλλαζαν από διάρρηξη σε διάρρηξη.

Οι αστυνομικοί είχαν αλλεπάλληλες καταγγελίες και όργωναν  για να βρουν τους δράστες θεωρώντας ότι μάλλον δεν ήταν ντόπιοι. Τελικά τους βρήκαν στο λιμάνι λίγο πριν μπουν στο πλοίο για να επιστρέψουν στον Πειραια. Αρχικά εντόπισαν τον πρώτο σε ένα αυτοκίνητο. Τον θεώρησαν ύποπτο και σε έλεγχο που έκαναν στο όχημα βρήκαν, μεταξύ άλλων, ένα παπούτσι, αποτύπωμα του οποίου υπήρχε σε κάποια από τα σπίτια που είχαν ανοίξει. Λίγο αργότερα βρήκαν και τον συνεργό που ήταν σε άλλο αυτοκίνητο. Μάλιστα είχαν βάλει τα κοσμήματα σε κάλτσα και τα είχαν κρύψει μέσα στα φανάρια και σε άλλα σημεία.

Kαι οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για ανάλογα αδικήματα.
 
 
 
Σπύρος Λεβειδιώτης







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια