Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο μοντέλο αστυνόμευσης στο Αγρίνιο


Πως η ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή – Οι στόχοι και οι προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας, Ταξιάρχου Παναγιώτη Πετσίνη για
πρώτη φορά στη «Σ»
Τους στόχους και τις προτεραιότητές του, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, στο πλαίσιο εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, ξεδιπλώνει με δηλώσεις του στη «Σ» ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Ταξίαρχος, Παναγιώτης Πετσίνης.
Σύμφωνα με τον κ. Πετσίνη οι έλεγχοι και οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι πιο συχνοί σε σχέση με το παρελθόν σε περιοχές όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά, με προφανή στόχο την αποτροπή κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ενισχυθεί με προσωπικό η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ήδη ανά βάρδια περιπολούν έξι άτομα. Σε βάθος χρόνου μάλιστα στόχος είναι η κάθε βάρδια της ΔΙ.ΑΣ. να αριθμεί οκτώ αστυνομικούς, έναντι τριών και τεσσάρων που βλέπαμε παλιότερα.
Επί της ουσίας η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες. Θα μιλάμε τρόπον τινά για μια υπηρεσία άμεσης επέμβασης – κρούσης σε σοβαρά συμβάντα εγκληματικότητας (επεισόδια, ληστείες, καταδιώξεις κ.ά.) χωρίς να αποδυναμωθούν άλλες υπηρεσίες.
Ήδη η ποσοτική ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλά και τα αποτελέσματα των δεκάδων ελέγχων υπόπτων ατόμων και οχημάτων σε καθημερινή βάση είναι ορατά στους πολίτες.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πετσίνης
Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες της «Σ» αναφέρουν ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε οικίες κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ήταν οι λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά, δείγμα της συντονισμένης επιτελικής δουλειάς και της επαγγελματικής δράσης των στελεχών και του προσωπικού της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα πάντα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Παναγιώτη Πετσίνη, στο προσκήνιο βρίσκεται το χρόνιο αίτημα συνδικαλιστών και αστυνομικών για σύσταση μόνιμης διμοιρίας ΜΑΤ έτσι ώστε να μην φυλλορροούν οι υπόλοιπες υπηρεσίες όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά σε πορείες και στα μέτρα τάξης των εντός έδρας αγώνων του Παναιτωλικού, φαινόμενο που είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Τέλος, σε ότι αφορά το ζήτημα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ιδιαίτερα εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται για τη μη χρήση κράνους, αφού όπως φαίνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με αυστηρότητα ένα μείζον ζήτημα που κοστίζει δεκάδες ζωές.
Οι εντολές είναι σαφείς! Οι έλεγχοι θα εφαρμοστούν όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, με στόχο να μην ευθύνεται η μη χρήση κράνους για κανένα τροχαίο ατύχημα και για καμία ανθρώπινη απώλεια στην άσφαλτο.
Στο μεταξύ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τις «κόντρες» στην Εθνική Οδό, στο ύψος της αερογέφυρας και σε δρόμους πέριξ της Αγίας Βαρβάρας, όπου νεαροί τις νυχτερινές ώρες αναστατώνουν ολόκληρες γειτονιές, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν κινδύνους για πρόκληση ατυχημάτων.
Τα πρώτα δείγματα γραφής μετά τις πρόσφατες αλλαγές σε πρόσωπα στην ηγεσία της τοπικής αστυνομίας φαίνονται ενθαρρυντικά. Εξάλλου, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».
http://sinidisi.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια